->
Hasta üzerine elektrotlar aracılığıyla takılan holter cihazları sayesinde oluşan aritmi sayesinde sorunun kesin teşhisi konur.
Aritmi yani kalp ritim bozukluğu sorunu, kalbin mütenevvi nedenlerden dolayı düzensiz çalışmasından kaynaklı olarak ortaya çıkan, vücuttaki bütün sistem ve organları etkisi altına alan, göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, yorgunluk, sıkışma gibi belirtiler gösteren ve bu belirtilerin şiddeti kişiye kişiye değişiklik gösteren ciddi bir hastalık halidir. Kimi hastalarda kalp ritim bozukluğu hafif olarak seyir edebileceği gibi, kimilerinde de felç ve kalp yetersizliği gibi son derece mühim sorunların husule gelmesinde rol oynamaktadır. Kalp ritim bozukluğunun tedavisi için sorunun neden kaynaklandığını kesin olarak bilmek gerekir, çünkü kalp ritim bozukluğu tedavisi soruna yönelik yapılmaktadır.
Kalp ritim bozukluğunun tedavisi
Kalp ritim bozukluğu belirtilerini yaşayan hastaların Elektrokardiyografi (EKG)’si çekilir ve bu işlem sonucunda yaklaşık 15 saniye içinde kısa süreli ve seyrek olan kalp ritim bozukluğu saptanır
Aksi durumda psikolojik bir durum neticesinde hastanın yalnızca çarpıntı hissetmiş olma ihtimali de vardır. Bu ihtimalin ortadan kalkması için holter cihazı önemli bir teşhis metodudur. Ekokardiyografi uygulaması sayesinde ise kalp fonksiyonları ve anatomisi hakkında kesin bilgiler elde edinir ve tedavi aşamasına geçilir.
Kalp ritim bozukluğu tedavisi koroner arter hastalığı, miyokardit, kalp yetersizliği gibi kardiyak rahatsızlıkların tedavisi, tiroid hastalıkları ve elektrolit dengesizlikleri gibi nedenlerden kaynaklı olduğu için bu sorunların ortadan kaldırılması ile söz konusudur. İlaç, geçici ya da kalıcı kalp pilleri, katater ablasyonu, kalp cerrahisi ve elektriki kardiyoversiyon kalp ritim bozukluğu tedavi yöntemleri arasındadır.
Bir önceki Kalp ritim bozukluğu neden olur? başlıklı konumuzda kalp ritim bozukluğu ve kalpte ritim bozukluğu hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kalp ritim bozukluğu tedavisi, ritim bozuklukları tedevisi nasıl yapılır, ritim bozuklugunun tedavisi nasil yapilir, kalp pili ile yasayan cocuklar, ritim bozukluğu beslenme
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.