->
Üst solunum yolu iltihaplarının kalbe yerleşip kalp kapakçıklarını bozmasından kaynaklı olarak ortaya çıkan kalp romatizması, cilt ve cilt altında kitlelere, deri döküntülerine, kalpte ritm bozukluğuna, kas hareketlerinde problemlere neden olmaktadır. Aynı zamanda vücut sıcaklığının artması ve nefes darlığına sebep oluyor. Kalp romatizması tedavi yöntemleri nelerdir?
Kalp romatizması tedavisi
Üst solunum yolu enfeksiyonuna sebep olan bakteriyi yok ederek kalp romatizması tedavi edilir. Hem belirtilerin giderilmesi hem de kalbi zorlayan durumların önüne geçilmesi için kalp romatizmasının tedavisinde antibiyotik ilaçları ve birtakım ek ilaçlara gereksinim vardır. Kalp romatizması olduğunuz zaman kalp romatizmasının tedavisinde şansınızı arttırmak istiyorsanız doktorunuzun önerilerine kulak vermeli ve size tavsiye ettiği tedavi yöntemlerini uygulatmalısınız
Önemli olan hangi antibiyotiğin hangi oranda kullanılacak olmasıdır ve bu noktada doktorunuz sağlığınız için en doğru dozu önerecektir.
Doğru tedavi edilmez ise kalp romatizması ciddi sorunlara yol açar. Özellikle çocuklarda daha sık görülür. Doktorun önerdiği antibiyotik tedavisi kimi zaman uzun, kimi zaman da kısa süreli olabilir. Vücutta ağrı ve ateş gibi problemlerin önüne geçmek için de ek ilaç tedavisine gerek duyulabilir. Genellikle ağrı kesici ateş düşürücü ilaçlar kullanılır.İstem dışı kas hareketlerinin önüne geçmek için de bazı ilaçlar önerilebilir.
Bir önceki Damar sertleşmesinin nedenleri başlıklı konumuzda damar sertleşmesinin nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kalp romatizması nasıl tedavi edilir, kalp romatizmasi doktor nasil anlar, hamilelık romatizması nasıl gecer, Kalp romatizmasi olanlar hangi ilaçları kullanır, kalp romatizması tedavi edilebilir mi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.