->
Uzmanlar kalp spazmına karşı dikkatli olunmasını, beslenmeye ve fiziksel aktiviteye dikkat edilmesini, stres ve yoğun çalışmada uzak durulmasını tavsiye ediyorlar. Hastanın yaşamış olduğu şikayetlerin şiddetine bağlı olarak çeşitli tedavi metotları uygulanmaya başlanır ve kas spazmının tedavisi ile hastanın yaşadığı sıkıntıların geride bırakılması planlanır.
Kalp spazmının tedavisinde amaç hastanın yaşadığı şikayetlere son vermek ve spazmın nüksünü önlemektir. Peki, kalp spazmının tedavisi nasıl yapılıyor? Kalp spazmı tedavi yolları nelerdir? İşte bu sorularınızın yanıtları…
Kalp spazmının tedavisi
EKG ve efor testi ile varlığı kesinleşen kalp spazmının tedavisi uygun zamanda yapılmaz ise kalp krizi gelişme riski yüksek olur. Kalp spazmının tanısında uygulanan bu metotlar sonucunda hiçbir veri elde edilmemiş ise koroner anjiyogram, anjiyoplasti ya da ameliyat ile tedavi yöntemleri uygulanmaya başlanır.
Mütenevvi sebeplerden husule gelen kalp spazmının nasıl tedavi edildiği, kalp spazmının tedavi yöntemlerinin neler olduğu bu rahatsızlıkla karşılaşanlar tarafından en çok merak edilen hususlardan biridir
Bunun için hastalığın şiddeti son zamanlarda daha fazla şiddetlenip, şiddetlenmediğini hafif de olsa yaşam şeklini etkilediğine bağlı olarak mütenevvi tedavi yöntemlerine başvurulur. Birkaç dakika içinde kalp spazmı geçer. Ancak 20 dakikadan uzun sürmüş ise kalp krisi riski akla getirilerek acilen hekime başvurulmalıdır.
Bir önceki Kalp damarlarında genişleme belirtileri başlıklı konumuzda kalp damarlarında genişleme hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kalp spazmı tedavisi, kalp spazmı diyet, kalp spazmi forum, kalp spazmi icin oneriler, kalp spazmi tedavi ve sonuçları
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.