->
Tunç, kan tahlilinin tok karnına yapılmasında bir sakınca olmadığını ise şu sözleriyle açıkladı:
Sağlık kurumlarında hastalara en çok uygulanan yirmi iki adet hematolojik ve biyokimyasal testlerini defalarca açlık ve tokluk yönünden test ettiklerini ve kan tahlili için aç kalmanın çok gereksiz olduğunu söyleyen Tunç; “Toklukta sadece trigliserit ve kan şekeri değerlerinde yükselme olmaktadır.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Romatoloji AnaBilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bazı laboratuvarların talep kağıtlarında ‘açlık kan şekeri’ istek bölümü bulunuyor. Recep Tunç, kan tahlili aç karnına mı yapılır sorusunu hayır olarak cevaplayarak, bunca zamandır kan tahlili yaptıracak olan hastalarında sağlık personelleri tarafından gereksiz yere aç kalmaya zorlandıklarını ve bu yanlıştan bir an evvel dönülmesi gerektiğini söyledi
Bu yazı kesinlikle yanlıştır. Toplumdaki şeker hastalarının yüzde 90’dan fazlası tip 2 diyabettir. Tip 2 diyabet hastalığında ilk önce tokluk kan şekeri yükselir. Bu sebeple toplumdaki şeker hastalarına erken teşhis koyabilmek için kan şekerine toklukta bakılmalıdır. İnsanlarımızı laboratuvar önlerinde aç ve bitkin bir halde görmek herkesi üzüyor. Bu yanlış bilginin bir an önce düzeltilmesi şart” diye konuştu.
Bir önceki İdrar kaçırma ameliyatı nasıl yapılır? başlıklı konumuzda idrar kaçırma, idrar kaçırma ameliyatı ve idrar kaçırma tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kan tahlili aç karnına mı yapılır, kan tahlili aç mı tokmu yapılır, kan sayımı aç mı tokmu yapılır, tam kan sayımı aç karnına mı yapılır, kan testi aç karnına mı yapılır
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.