->
Peki kanal tedavisi nasıl yapılır buyurun öğrenelim:
Kanal tedavisi nasıl yapılır?
Kanal tedavisinde küçük iğneler kullanılır ve diş özü olan pulpanın sorunsuz bir şekilde çıkartılması, dişin uzun yıllar boyunca kullanılması sağlanır. Unutulmamalıdır ki ağız sağlığının ilk kuralı iyi bakım olsa da esas kural düzenli olarak diş hekimine görünüp gerekli görülen tedavileri yaptırmaktır.
Dişçi koltuğuna karşı ciddi bir korku vardır ancak yeni tedavi yöntemleri ve ilaçlarla artık çokta korkutucu olmaktan çıkmış durumda. Küçük iğneler aracılığı ile diş hekimi diş ortasında bulunan açıklıktan pulpaya ulaşır. Dişiniz çoğunlukla sağlıklı durumda ve bir kısmında çürük oluşmuş ise diş hekiminizin önerisi kanal tedavisinden yana olabilir
Ancak hekimin bunu yapabilmesi için kanal derinliğinden ve diş ölçüsünden haberdar olması gerekir. Bir başka dikkat gerektiren noktada pulpada hiçbir doku arttığının bulunmamasıdır.
Kanal tedavisi ağrısız uygulanan bir metottur. Çünkü yöntemde pulpada bulunan sinirler temizlendiği için ağrının meydana gelmesi neredeyse imkansızdır diyebiliriz. Kanal tedavisi lokal anestezi altında uygulanır ve kanal tedavisinde özel dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Kanal tedavisi sonrası diş özü pulpanın hiçbir şekilde hava ile temas etmemesine dikkat edilmelidir.
Bir önceki Kanal tedavisi nedir? başlıklı konumuzda dişe kanal tedavisi, dişlere kanal tedavisi ve kanal tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: dişte kanal tedavisi nasıl yapılır, kanal tedavisi ve kalp carpintisi, nasıl diş yapılıyor
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.