->
Kanda bulunan sodyumun normal şartlarda fazla olan miktarı hem idrar hem de terleme yoluyla vücuttan atılmaktadır. Kanda sodyum yüksekliğinin olmaması için, uzman hekimler aşırı tuz ve tuzlu gıdaları tüketmekten kaçınmamızı önermekteler.
Kanda sodyum yüksekliği
Kandaki sodyumun artma nedenlerinden olan bu hususlar vücudun su tutmasına ve ödem sorunu yaşamasına neden olmaktadır. Eğer ki kişi, tuz (sodyum) ve tuzlu gıdaları aşırı şekilde tüketiyorsa, yetersiz miktarda sıvı alıyorsa, ishal, terleme ya da kusma gibi eylemler sebebiyle vücut susuz kalıyorsa, kanda sodyum yüksekliği husule gelmektedir.
Bunların yanı sıra günde 1,5 litre su içilmesini, aşırı terleme ve kusma meydana geldiğinde de vücudun susuz kalmaması su tüketimini arttırmamızı öneriyorlar
Çünkü kanda sodyum yüksekliğinin olmasının yol açtığı en ciddi sorun, yüksek tansiyon hastalığı ve potasyum kaybıdır.
Bir önceki Kanda iltihap nedenleri başlıklı konumuzda kanda iltihap nedenleri nelerdir, kanda iltihap niçin olur ve kanda iltihap sebepleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: sodyum yüksekliği, vücutta sodyum yüksekliği, bebeklerde sodyum yüksekliği, kanda sodyum yüksekliği, kandasodyum
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.