->
Kansızlığın anlaşılmasını sağlayan şikayetlerin başında ise sürekli halsizlik ve yorgunluk gelmektedir.
Kansızlık nasıl anlaşılıyor?
Eskiden kolay yaptığınız işleri artık yapmakta zorlanıyorsanız, merdiven çıkarken nefes nefes kalıyorsanız, koşarken kendinizi tıkanacakmış gibi, kalbiniz yerinden çıkacakmış gibi hissediyorsanız kansızlık şikayetinden kaynaklanıyor demektir.
Bir kişi kansız olduğunu yaşadığı şikayetlerden anlayabilir, ancak kesin olarak kansızlık probleminin varlığından söz etmek için kan tahlillerine gerek vardır. Bir kişi size renginizin çok solgun olduğunu, yüzünüzün beyaz göründüğü söylüyorlarsa eğer sizde kansızlık problemi olabilir. Kimi zaman artan kimi zaman da hafifleyen yorgunluk ve halsizlik şikayetleri kansızlığın anlaşılmasını sağlayacak belirtilerdir
Gözün iç kısmına bakarakta kansız olduğunuzu anlayabilirsiniz. Gözün iç kısmı beyaza dönük ise, yeterince kırmızı ya da pembemsi görünmüyorsa kansızlığınız var demektir.
Nefes darlığı, ağır eforlarla ortaya çıkan çarpıntı gibi şikayetler kansızlığı işaret eder. Ancak bu şikayetler bir kalp hastalığının varlığında da görülebilir. Bu sebeple kansızlığın anlaşılması için kan testi yaptırılması gerekir. Konsantrasyon bozukluğu, uykuya meyilli olma, hiçbir şey yapmayı istememe, anlama bozuklukları da kansızlığın anlaşılmasını işaret edecek bulgulardır. Ağır kansızlık hastalarında ise kanamaya eğilim, sık enfeksiyon, kusma, siyaha yakın dışkı rengi, ishal, kabızlık, karın ağrısı, hızlı kilo kaybetme gibi şikayetler yaşandığı görülmektedir.
Bir önceki yazımız olan Radyoaktif iyot tedavisi nasıl yapılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: kansızlık nasıl anlaşılır, kansızlığın nedeni nasıl anlaşılır, kansizlik nasil belli olur, kansız oldugumuzu nasıl anlarız, kansizligi nasil anlariz
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.