->
Ama bazılarımız bu korkunun üstesinden gelmeyi başarırken, bazılarımız o kadar şanslı olamayabiliyoruz.
Küçük ve kapalı yerler her zaman korkutucu olmuştur. Bilhassa küçük yaşlarda geçirilen bazı travmalar kapalı alan korkusuna neden olmaktadır. Kilit altında kalmak ciddi psikolojik sorunlara yol açar.
Kapalı alan korkusu nedir?
Kapalı alan korkusunun adı Klostrofobi’dir
Klostrofobi, olan kişiler özellikle asansöre binmekten çok korkarlar. Sanki asansör bozulacak ve içinde havasız kalacaklarmış gibi bir hisse kapılırlar. Bu tip küçük ve kapalı yerler, Klostrofobi hastaları için kabus yeridir.
Kapalı alan korkusu nedenleri
Kapalı alan fobisi nedenleri kesin olarak bilinmemektedir. Ama bu soruna sebep olan en büyük etkenin, çocukluk döneminde geçirilen travmaların olduğu düşünülür. Kapalı yer korkusu yaşayan hastaların birçoğu MR testlerinden kaçarlar. Bu nedenle birçok kişinin kapalı alan fobisi olduğu ancak MR testleri sırasında ortaya çıkar.
Kapalı alan korkusu belirtileri
Titreme
Nefes almada güçlük çekme
Kalp çarpıntısı
Ağlama
Çığlık atma
Duvarların üzerine geldiğini hissetme
Kapalı alan korkusu tedavisi
Klostrofobi tedavisi için Psikoterapi yöntemi uygulanır.Bu yöntem kapalı alan korkusunu yenmede oldukça başarı gösterir. Bilhassa bilişsel-davranışçı terapinin de kapalı alan fobisi yaşayanların üzerinde olumlu etkileri vardır. Ayrıca kapalı alan korkusu tedavisi için sakinleştirici ve anti-depresan ilaçlarda kullanılmaktadır.
Bir önceki Panik atak başlıklı konumuzda Panik Atak, panik atak belirtileri ve panik atak belirtileri nelerdir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kapalı alan korkusu, kapalı alan korkusu tedavisi, kapalı alan fobisi nasıl yenilir, mr korkusu nasıl yenilir, emar korkusu nasıl yenilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.