->
Hemen hemen tüm yurdu esir alan kar, gözlerimizi körlük tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor.
Karlı havalarda güneşten yayılan ultraviole ışınlar buz kaplı alanlarda yansıma yaparlar. Bu ve bunlar gibi davranışlarda gözlerinizi kardan korumazsanız, kar körlüğüne davetiye çıkartırsınız. Karın o beyaz, huzur verici saf masumiyetine kanmayın. Karlı havada dışarı çıkmak isteyenleri uzmanlar uyarıyor, “güneş gözlüğü takın!”
Karlı havada yürüyüş yapıyor, kar sporları ile uğraşıyor yada camdan karın yağışını seyrediyorsanız mutlaka güneş gözlüğü veya koruyucu gözlük takmalısınız
Bu yansıma sonucu gözün kornea tabakasında çatlamalar meydana gelir. Aynı zamanda bu ışınlar cilt yanığına da neden olabilir.
Kar körlüğü belirtileri
Dünyagöz Ataköy Hastanesi’nden Op. Dr. Haluk Talu kar körlüğü belirtilerinden bahsetti. ” Kar körlüğü, karlı havalarda birçok kişide meydana gelebilen bir hastalıktır. Güneşle temastan 6-12 saat sonra belirtileri başlar. Sanki gözde kum tanesi gibi bir şeyler varmış gibi olur ve gözde batmalar meydana gelir. Işığa karşı aşırı hassasiyet olur. Ağrı ve rahatsızlık hissedilir. Göz kapakları istem dışı kasılır ve görmede sorun yaşanır.”
Kar körlüğü tedavisi
Kar körlüğü belirtilerini hissetmeye başladığınız an hemen bir göz doktoruna başvurmalısınız. Tedavisi yapılmayan bu sorununu ağrısı giderek artar ve sonraları ciddi göz hastalıklarına neden olur. Op. Dr. Haluk Talu, “Belirtileri hissedilmeye başladığı an tuzlu su ile göz yıkanmalı ve göz hekimine başvurarak yoğun göz yaşı tedavisi uygulanmalı. Göz kapaklarına soğuk kompres uygulanarak göz pansumanla kapatılmalıdır. Hasta göz kapaklarını kesinlikle ovuşturmamalıdır. ” dedi.
Bir önceki Kirpik dibi iltihabı belirtileri ve tedavisi başlıklı konumuzda kirpik dibi iltihabı, kirpik dibi iltihabı neden olur ve kirpik dibi iltihabı tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kkar korlugu nasil gecer, kar körlüğü tedavisi, kar körlüğünün tedavısı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.