->
Bu nedenle karın duvarı fıtığı tedavisi önemsenmesi gereken bir sorundur. Karın duvarı fıtığı tedavi edilmediği zamanlarda kitle daha da büyük ve ciddi sorunlara yol açar.
Karın duvarı fıtığı göbek bölgesi, kasık bölgesi ve daha önceden geçirilmiş bir ameliyat yerinde öksürme ve ıkınma gibi karın bölgesini zorlayıcı eylemlerde bulunulduğu zaman husule gelen yumuşak bir kitledir. Karın duvarı fıtığının ilk evrelerinde iken yani henüz şişliğin söz konusu olmadığı zamanlarda ağrı ve çekilme hissi ortaya çıkar. Genellikle bu kitle kişi uzandığı zaman kaybolur
Karın duvarı fıtığı tedavisi için cerrahi operasyonlara başvurulur. Cerrahi işlemlerle fıtığın en rahat ve güvenilir bir biçimde ortadan kaybolması hedeflenir. Fıtığı ortadan kaldırmak kişinin yaşam kalitesini arttırır ve eski sağlıklı yaşantısına yeniden dönmesi sağlanır. Karın duvarı fıtığı tedavisinde son dönemlerde en başarılı olan yöntem, Lichtenstein denilen gerdirmesiz yama yöntemidir. Bu uygulamanın en büyük avantajı ağrısız olması, komplikasyon gelişme oranının düşük olması ve fıtığın yeniden ortaya çıkma ihtimalinin bulunmamasıdır.
Karın duvarı fıtığı ameliyatında uygulanan gerdirmesiz yama yöntemi, fıtığın çıktığı zayıf noktaya özel biyo-sentetik yamalar konarak fıtığın onarılması işlemidir. Biyo-sentetik yamalar fıtığın çıktığı yere ya açık ya da kapalı yöntem denilen laparoskopik metotla konulur.
Karın duvarı fıtığı nasıl tedavi edilir?
Bir önceki Bronşit neden olur? başlıklı konumuzda bronşit ve bronşit nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.