->
Aynı zamanda kas yırtılması bölgesinde şişlik, kızarıklık, dokunulduğunda boşluk hissetme, kramp gibi belirtilerde meydana gelir ve böyle bir durumda hastanın ilk yapacağı şey kas yırtılmasının husule geldiği bölgeye soğuk kompres uygulamaktır.
Çeşitli spor yaralanmaları, trafik kazaları, kaslara aşırı yüklenmek, ağız egzersizler ve ağır yük taşımacılığı gibi mütenevvi sebepler neticesinde husule gelen kas yırtılması, aşırı bir ağrı ve hareket etmede zorlanma gibi belirtilerle meydana gelir. Bunları yapmak yerine soğuk kompres ve koruyucu bandaj uygulamanız sağlığınız açısından daha yararlıdır. Kesinlikle kas kopmasına sıcak uygulaması yapılmamalı ve aynı zamanda masajda yapılmamalıdır.
Kas yırtılmasının tedavisi
Kas yırtılmasında pek çok sıcak kompres uygulama yoluna gider, ancak bu son derece yanlış bir davranıştır
Kasları oluşturan liflerde kanama meydana gelmesinden dolayı ortaya çıkan kas yırtılmasının tedavisinde amaç, kanamanın bölgeden uzaklaştırılmasıdır. Bunu yapmak içinde lif koptuktan 48 saat içinde buz tedavisi yapılmalıdır. Böylece kanama bölgesinde kan akışı azalacaktır.
Kas yırtılması tedavisi için uygulanacak olan buz masajı günde 3 defa yapılmalıdır. Ancak buz direk olarak vücuda konulmamalı, bir havluya sarılmalıdır. Kanama azaltıcı etkisi olan antienflamatuarın kullanımı uzmanlarca önerilmektedir.
Etkilenen alan küçük bir bölge ise hastanın dinlenmesi ile sorun kısa sürede geçer. Tedavide alçı ve alçı atelde uygulanmaktadır. Eğer ki sorun büyük bir bölgede ise yırtılan uçların dikilmesi için cerrahi işlemlere gerek duyulur. Bakılanlar: kas yrtlmas, parmak kas yırtılması, parmak arilari ve yirttilisa, trafik kasl, parmaklarda doku yırtılması ve tedavisi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.