->
Hamileliklerinin ilk üç ayını geride bırakan kanser hastalarının hamileliği sonlandırma ya da kemoterapiyi erteleme gibi yollara başvurmasına gerek olmadığını belirten uzmanlar, kemoterapi tedavisinde sürecin hamilelik sonrası döneme bırakılmasını önerdi. haftalarından sonra uygulanan kanser tedavisinin bu endişeleri boşa çıkardığını kaydetti.
Birçok kanserli gebenin veya annenin kemoterapinin bebeği olumsuz etkileyeceği endişesiyle hamileliği sonlandırma yoluna başvurduklarını açıklayan uzmanlar, hamileliğin 12 ila 14.
Kanser hastaları ve anne adayları büyük sorunu olarak karşımıza çıkan kemoterapi tedavisi, kanser uzmanlarının anne karnındaki bebeğe olası olumsuz etkisi olup olmadığını araştırmasıyla birlikte açıklığa kavuştu.
Araştırmalara göre kemoterapinin, plasentanın sadece bir bölümünden geçmeyi başardığını ve cenine ulaştığını ifade edilirken ilaçların bebeğin gelişimi üzerinde herhangi bir etkide bulunmadığı da belirtildi
Yaklaşık üçte ikisi 37 haftalık süreyi tamamlamadan doğum yapan bir grup kanserli kadını temel alan uzmanlar, bu kadınların bebeklerinde görülen kalıtsal bozukluklarla, büyüme ve gelişme performanslarının genel nüfusla benzerlik gösterdiğini saptadı.
Bir önceki Gebeliği önlemek için yanlış yöntemler başlıklı konumuzda cinsel hastalıklar, Cinsel Sağlık ve cinsel yolla bulaşan hastalıkları önlemek hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kemoterapi cenini öldürürmü, kemoterapi ilaçları gebelik sonlanırmı, kemoterapi tedavi sonlandirmak
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.