->
Bazı alınan kiloların çok yemek yemekle alakası olmadığını vurgulayan uzmanlar, kilo alımına bir takım hastalıklarında sebep olabileceğinin altını çizmekteler. Yani siz ne kadar iştahınızın kontrollü olduğunu ve beslenmenize elinizden geldiği kadar dikkat ettiğinizi söyleseniz de, bazı hastalıkların sebebiyet verdiği kilolarla başınız derde girebilir. İşte böyle bir durumda beslenmeye daha da fazla dikkat etmek, sağlık durumunuza göre diyetisyen eşliğinde uygun bir diyet programı hazırlamak ve kilo aldıran hastalığın tedavisi için çaba göstermeniz gerekir. Peki hangi hastalıklar kilo aldırmaktadır. “Çok yemek yemiyorum” ya da “su içsem yarıyor” gibi kilo derdinden yakınan pek çok insanın aslında kilo almasının altında bazı ciddi hastalıkların yattığı anlaşıldı
Kilo almaya neden olan hastalıklar
Psikolojik sorunlar, hareketsiz bir yaşam tarzı, aşırı yemek yeme gibi kilo aldıran sebeplerin sizinle uyuşmadığını düşünüyor ve neden kilo aldığınızı merak ediyorsanız uzman bir hekimin yolunu tutmalı ve kilo almanızdaki sebebi öğrenmeniz gerekir. Biz bu makalemizde hızlı kilo aldıran hastalıklar nelerdir bunlardan bahsedeceğiz, ancak sizden ricamız kesinlikle kendi kendinize sorununuzun teşhisini koymaya çalışmamak veya buna yönelik herhangi bir tedavi metodu uygulamamaktır. Çünkü size kilo aldıran hastalığın ne olduğunu kesin olarak bilmeniz için birkaç tıbbi işlemden geçmeniz, hekime muayene olmanız gerekir. Aksi durumda kendi teşhis ve tedavi yöntemleriniz neticesinde bazı olumsuzluklarla karşılaşabilir ve durumunuzu daha ciddi hale getirebilirsiniz.
Kilo aldıran hastalıkların başında östrojen hormonunun eksikliği gelmektedir. Östoje hormonunun eksikliğine yol açan sebep ise aşırı yağlı gıdaları bol bol tüketmiş olunmasıdır. Sonradan yağlı yemekten vazgeçmiş olsanız bile sorununuz ne yazık ki kendiliğinden düzelmeyecek bu kez de Hipotalamus’un bozulmasına sebebiyet verip vücudunuzun enerji alma ve harcama dengesi bozulacaktır. Tedavi edilmediği müddetçe sorun obeziteye kadar ilerler.
Uyku düzeninin bozulması ve uyku kalitesinde yaşanan aksaklıklarda kilo alma nedenlerindendir Çünkü uyku bozukluğu bağışıklık sistemini etkileyip metabolizma hastalıklarına yol açar. Bu durum karşısında bozulan metabolizma daha az enerji tüketmeye başlar ve kilo alımı ortaya çıkar.
Hipotiroid rahatsızlığı da kilo aldıran hastalıklardan bir tanesidir. hipotiroid hastalığında vücut su ve tuz tutmaya başladığı için kısa süre içinde hızlıca kilo almaya başlarsınız. Tüm bu kilo aldıran hastalıkların etkisinden kurtulmak için uzman bir doktordan yardım almayı ihmal etmeyin ve tedavi için gecikmeyin.
Bir önceki yazımız olan Ergenliğe geç girme belirtileri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: kilo aldıran hastalıklar, kilo aldıran hastalıklar nelerdir, kisa sürede kilo alma hangi hastalik, hızla kilo almak hangi hastalığın belirtisi, kadinlarin kilo almaya yol acan hastaliklar
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.