->
Çöl insanları bu bitki yaprağını ezerek çamurla karıştırdılar ve elde ettikleri karşıma ayaklarını ve ellerini batırırlarmış, Bu şekilde çöl sıcaklığı karşısında, cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturmaktalardı. Kınanın ilk olarak, süsleme amacından önce çöl insanları tarafından serinlemek için kullanılıyordu.
Kına ismini bitkisinden almıştır. Bu yaptıkları durum, çöl sıcaklığı karşısında cilde daha bir dayanıklılık sağlamaktaydı. Ancak ellerin her tarafına yapılması yerine parmaklarını kolayca kullanmaları için, sadece avuç içinine yaparlardı
Ve bu durum onları serinletirdi. Kına o günden sonra sadece serinletici olarak değil, verdiği renkten ötürüde dahada yaygınlaştı. Bunlada kalmadı faydaları dahada çoğaldı. Sizlere bu yazımızda kınanın faydalarını belirtiyoruz…
Kına: Kına ağacının yapraklarının kurutulup öğütülmesi ile elde edilir.
Kınanın Faydaları: Saçları besler ve kuvvetlendirir. Dolamaya sürülürse ağrısını hafifletir ve iyileşmesine yardımcı olur. Uyuz ve egzamaya karşı faydalıdır. Ayak terlemesini ve kokusunu engeller. Guatıra sürülürse faydası görülür. Ağızdaki yaraları ve deri çatlaklarını iyileştirir. Baş ağrısına karşı da faydalıdır.
Kına nasıl kullanılır? Genellikle lapa haline getirilip haricen süs ve boya maddesi olarak kullanılır. Özellikle ele ve saça kına yakmak oldukça yaygındır. Alerjik derilerde egzamaya neden olabilir.
Bir önceki Bilgisayar ekranına yukarıdan bakın başlıklı konumuzda alın masajı, aydınlatma ve baş ağrıları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kinanin zararlari, kina sifasi, kina yararlari, sari kinanin saca faydalari, kina saca faydalımıdır
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.