->
Kına çok eski zamanlardan günümüze kadar gelen ve daha çok evlilik öncesi düzenlenen kına gecelerinde gelinlerin avuç içlerine bazen de ayaklarına yakılır.
Kınanın faydaları
Vücudun belirli bölgelerine yakılan kına, boyama özelliğinin yanı sıra birçok hastalığa iyi gelmesi ile bilindiğinden çoğu kişi kınayı şifa amaçlı kullanır.
Küçük ağaç ve çalı şeklinde bir bitki olan kına, kurutulup öğütülerek saç, el ve ayak tırnaklarını boyamak için kullanılan, kızıl renkli bir boya maddesidir. Kına yakmak bir gelenek olmasının yanı sıra çeşitli hastaların tedavisi içinde faydalıdır. Düğün öncesi düzenlenen kına gecesi toplumuzun geleneklerinden biridir
İshali kesici ve kurt düşürücü özelliği ile bilinen kına, aynı zamanda bal ve macun ile karıştırılıp kullanıldığında baş ağrısını keser, nezleyi ortadan kaldırır.
Kınaçiçeği katkısıyla ilaç niteliğinde hazırlanan kına vücudu ısıtır ve asabi organları yumuşatarak, sinirleri güçlendirir, baş dönmesini önler ve sara hastalığına iyi gelir. Cilt yaraları üzerinde de etkili olan kına, merhem gibi kullanıldığında hastalıklı deriyi vücuttan atıp yerine yeni derinin gelmesini sağlar.
Kına ayaklara sürüldüğü zaman da çok faydalıdır. Ayak yorgunluğu, ayaktaki yara ve çıbanlar kına sayesinde tedavi edilir. Saçlara sürüldüğü zaman ise, saçları siyahlaştırır, sıklaştırır ve kuvvetlendirir.
Bir önceki Dispepsi (hazımsızlık) nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda dispepsi, hazımsızlığa ne iyi gelir ve hazımsızlık hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kınanın faydaları, kınanın saça faydası, ayaga kina yakmak, Ayağa kına yakmanın faydaları, kinanin faydasi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.