->
Bir eklem normal hayat şartları çerçevesinde bozulmadan çok uzun yıllar boyunca sağlıklı bir şekilde çalışabilmektedir, ancak eklemin normal yapısını bozacak ve çalışma kapasitesini ağırlaştıracak durumlarda eklemlerde kireçlenme sorunu meydana gelmektedir. Aksi durumda kireçlenme tedavi edilmezse daha ciddi sorunlar kendini gösteremeye başlayacaktır. Kireçlenme nedeniyle ağrı, eklem sertliği, hareket kabiliyetinde azalma, şekil bozuklukları, adale kasılmaları, eklemlerin hareketi esnasında ses çıkması gibi belirtiler husule gelir. Ekseri ileri yaş grubunun yaşadığı kireçlenme, tekrarlayan mekanik zorlanmalar sebebiyle ortaya çıkmakta ve bunun en önemli nedeni de eklem yüzeylerinde kalsiyum tuzlarının birikmesidir. tüm bu sorunlardan kurtulmak adına bir uzmana başvurarak kireçlenmenin tedavisi yapılmalıdır
Kireçlenme nasıl tedavi edilir?
Kireçlenmenin en çok görüldüğü bölgeler olan diz, kalça ve omurga eklemleri olmaktadır. Kireçlenmenin tedavisi süresince bu bölgelerde oluşan ağrının şiddetini azaltmak, eklem hareketlerini düzene sokmak, hastanın durumunun kötüleşmesini engellemek gibi metotlar uygulanır. Bunun içinde en kesin tedavi yöntemi olan fizik tedavi önerilir. Kireçlenmenin tedavisi için uygulanan fizik tedavi yöntemi, hastanın eklemlerinin çevresinde bulunan kasların güçlenmesine, kasların gevşemesine, ağrının dinmesine ve hareket kabiliyetinin artmasına muavenet eder.
Kireçlenme özellikle de 40 yaş üstü insanları daha kötü etkilemektedir. Kireçlenme dolayısıyla yaşanan şikayetlerin azalması adına sık sık yürüyüşe çıkılmalı, hareket olanağı arttırılmalı, yağlı, şekerli, tuzlu ve unlu yiyeceklerden uzak durulup daha çok sebze ağırlıklı beslenilmelidir. Kireçlenmenin tamamen ortadan kalması için uygulanacak özel bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Yalnızca fizik tedavi, hareket, beslenme değişiklikleri ile alınacak önlemler doğrultusunda hastanın şikayetleri azaltılır ve hayat daha çekilebilir kılınır. Hasta doktorun önerilerine uyum sağladığı zaman kireçlenme ile ilgili şikayetleri yaşamadan ömrünü sürdürür.
Bir önceki Kıl dönmesinin belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda kıl dönmesinin belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kireçlenme nasıl geçer, eklemdeki kireçlenme ne zaman geçer, kireclenme nasil bi agri, KİREÇLENME NASIL GEÇEBİLİR, kireçlenme tedavi edilmezse
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.