->
Hızlı ve doğru bir şekilde hastaya uygulanan ilk müdahale ile sorunların üstesinden gelmek mümkündür. Kırık meydana gelen bölgede dokular zedelenebilir, damarlar zarar görebilir ve kişi dayanılmaz bir ağrı hisseder. Kırıklarda önemli problemlerin önüne geçmek için nasıl bir ilk yardım uygulanması gerektiğini bu makalemizde anlatıyoruz. Bu sorunun bir an evvel çaresine bakılmazsa, başka problemlerin görülmesine de neden olur.
Kemiklerimiz kırılmaya müsait bir yapıda olduklarından dolayı bir kazaya maruz kalındığında yada sert bir darbe aldığımız zaman kırılırlar
Böylece hem kendinize hem de çevrenizdeki herhangi birine nasıl davranmanız gerektiğini öğrenmiş olursunuz.
Kırık nasıl anlaşılır?
Kırık iki şekilde meydana gelir.
Açık kırık : Kırılmış olan kemik parçası eğer ki cildi delmiş ve dışarıya çıkmışsa, buna açık kırık denir. Bu kırık çeşidinde kemiği dışarıda gözle görebiliriz.
Kapalı kırık: Kırılmış olan kemik parçası cildi delmemiş ve dışarıya çıkmamış ise, buna da kapalı kırık denir. Kapalı kırıkta kemik içeridedir.
Kırıklarda ilk müdahale uygulamak için, öncelikle kişinin kemiğinin kırılıp kırılmadığını nasıl anlayacağımıza değinelim.
1. Eğer ki düşme yada darbe sırasında çıtırdı türünde bir ses meydana gelmiş ise,
2. Kişi o bölgeyi hareket ettiremiyor ise,
3. Kırıktan şüphelenen bölgede şişme yada şekil bozukluğu var ise ilk müdahale uygulanabilir. Aksi durumlarda hiçbir şekilde kişiye dokunmamak gerekir.
Kırklarda ilk yardım
Bakılanlar: kırıklarda ilk yardım nasıl yapılır, kırıklarda ilk yardım nasıl yapılır kısaca, kiriklarda ilk yardim nasil olu, boyun kırığı nasıl anlaşılır, ilk yardım nasıl yapılır kısaca
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.