->
Ayrıca bunların yanı sıra kilo aldıran hastalıkları tedavi ettirerek hem sağlığını koruyabilir hem de kilo sorunlarının önüne geçebilirsiniz. İstenmeyen kilo artışlarını durdurmak için beslenmeye dikkat etmeli, hareket kabiliyetin artırmalı ve sağlıklı uyku uyumaya dikkat etmeli. Kış aylarında havanın kasvetli bir durumda olması, bilhassa kapalı ortamlarda kalmak fiziksel aktivitelerimizi azaltıyor.
Kış aylarında hareket azlığı özellikle ev hanımlarının kilo sorunlarıyla karşılaşmasına sebep olduğu kadar, uzmanlar birtakım hastalıklarında kış aylarında kilo yapabileceği için bu hastalıkların tedavisi konusunda uyarılarda bulunuyor.
Kış depresyonu şişmanlatır mı?
Kilo almaya sebep olan hastalıklardan birisi de kış depresyonudur
Bu sebeple de fiziksel aktivitelerimizin azalması kilo artışına sebep oluyor. Kış depresyonundan dolayı da kilo problemleri ile başınızın derde girmesini istemiyorsanız, gün içerisinde az az ve sık sık toplamda 6 öğün olmak üzere beslenmenizi düzene sokmalısınız.
Kış depresyonunda kilo almamak için daha çok kahvaltıya ağırlık verilmelidir. Kahvaltıda protein kaynaklı gıdalar tüketilmeli ve C vitamini açısından önemli olan, bağışıklık sistemini güçlendirecek meyve veya meyve sularına da yer verilmelidir. Kış hastalıklarından ve başta kış depresyonundan korunmamıza olanak sağlayan C vitamini sadece kahvaltıda değil günün her önünde beslenmede yer almalıdır.
Öğle saatlerinde balık, tavuk ve kırmızı et tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar, demir eksikliği yaşayanların iste haftada 3 kez kırmızı et tüketmesini tavsiye ediyorlar. Depresyona sebep olan problemlerden bir tanesi de vücudumuzdaki D vitamininin eksikliğidir. Güneş D vitamini bakımından en zengin kaynaktır; ancak bunun yanı sıra balıkta bol miktarda D vitamini içeriyor. Haftada 2 gün balık tüketmeye özen göstermeli ve fırsat buldukça güneşe çıkmalısınız.
Akşam yemeklerinde ise uzmanların tavsiyeleri sebze ağırlıklı beslenmektir. Kızartma türü gıdalardan uzak durulmalı, haftada 3 kez kuru bakliyat yemeye dikkat etmeli ve bulgur pilavı beslenmede yer almalıdır. Kapalı ortamlar ve kasvetli hava insanları yemek yemeğe teşvik eder. Hava soğuk olduğu için dışarıya çıkılmadığı için daha çok evde oturmak ve televizyon izlemek tercih ediliyor. Tüm bunlar beraberinde yemek yemeyi getiriyor ve aynı zamanda psikolojimizi olumsuz etkiliyor. Hele birde üzerine kilo alınıyorsa daha depresif hale gelip daha fazla yemek yiyoruz.
Bir önceki Depresyon belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda depresyon belirtileri, depresyon hastalığı belirtileri ve depresyon hastalığının belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.