->
Kızamığın tedavisi
Solunum yoluyla bulaşan kızamık hastalığının bunun yanı sıra doğrudan temas ile de bulaşmaktadır.
Solunum yolu ile bulaşan kızamık hastalığında ilk olarak baş ağrısı kendini gösterir ve sonrasında gözlerde kızarıklık, ağız içinde küçük yaralar ve tüm vücuda doğru yayılan döküntü gibi belirtiler devam eder. Kızamık hastalığı tedavisi mutlaka en kısa süre içinde yapılmalıdır, aksi durumda hastanın çevresinde bulunanlarında sağlığı risk altında demektir. Yaşları 5 ile 10 arasında çocukları ve nadiren de yetişkinleri yakalayan kızamık hastalığının tedavisi için belirtiler ortaya çıkar çıkmaz bir doktora gitmek gerekiyor. Kızamık hastalığına neden olan mikrobun vücuda girmesinin ardından yaklaşık 2 hafta içinde kendini göstermeye başlayan bu belirtilerden döküntü 4-5 gün sürmektedir
Kızamık hastası olan bir kişinin elini tutmak, tokalaşmak, öpüşmek, şahsi eşyalarını kullanmak ve aynı odada uzun süre kalmak mikrobun sizlere de bulaşmasına neden olur. Kızamık hastalığının tedavisi aşamasında başarılı bir sonuç almak için hastanın temizliğine ve beslenmesine çok dikkat etmesi gerekiyor. Kızamık hastasına özel bir oda tahsis edilmeli ve bu oda her gün havalandırılmalıdır. Ayrıca bu odanın güneş gören bir oda olması da çok büyük bir önem arz eder.
Hastanın kesinlikle üşümemesi gerekir, aksi durumda vücut direnci düşer ve diğer hastalıklara da yakalanma ihtimali artar. Kızamık hastalığından korunmanın etkili yolu aşı olmaktır. Kızamık hastalığına yol açan mikrobun vücuda girmesini engelleyen kızamık aşısı iki dozdan oluşur ve ilk kızamık aşısı bir yaşını doldurmuş bebeklere vurulur. İkinci doz kızamık aşısı ise 4 ile 6 yaşlar arasında çocukları vurulmaktadır. Kızamık aşısını çocukluk döneminde vurulmayanların ileri de kızamık ile karşılaşma riski bulunmaktadır.
Bir önceki Cilt lekeleri nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda cilt lekeleri nasıl geçirilir ve cilt lekelerinin tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kizamik nasil tedavi edilir, Kızamık tedavisi, kizamik ihtimali, kızamık nasıl teşhis edilir, kizamikcik neyle beslenmeli
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.