->
Oktay Baygün açıklıyor:
Uzman doktor klimanın sürekli açık tutulması ve beraberinde klimanın yanlış yerde bulunmasının başta boyun olmak üzere göğüs ve omuz hastalıklarına sebep olduğunu açıkladı. Klima akımına direkt maruz kalmamak için uzak mesafede oturmak gerekir. Baygün, “Klimaların önünde uzun süre durmamak gerekir. Klimadan kaynaklanan hastalıklara karşı alınması gereken önlemleri sizlere Mardin Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.
Çoğumuzun evinde, arabasında, iş yerinde bulunan klimalar ne yazık ki doğru kullanılmadığı taktirde yaz aylarında sağlık sorunlarına yol açtığı için, bu makalemizde klimadan kaynaklanan hastalıklar nelerdir ve bu hastalıklara karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgiler bulacaksınız
Klimalı mekânlardan güneşli havaya çıkma ya da güneşli havadan birden klimayla soğutulmuş bir alana girmek insan vücuduna çok büyük zarar veriyor” dedi.
Klimanın neden olduğu hastalıkları önlemek için önemli uyarılarda bulunan Baygün, “Klimaların ortamı belirli zaman aralıklarında soğutmak için kullanılması gerekir. Çok sıcaktan ve çok terliyken klimalı ortama geçmenin vücut ısısını birden bire düşürdüğü için kas ve iskelet ağrılarına neden oluyor. Bilinçsiz kullanım özellikle kas romatizması, kireçlenme, astım ve üst solunum hastası olan vatandaşları büyük ölçüde etkiliyor” diye konuştu. Klimayı gün içinde ilk kez çalıştırdığınız zaman ortamın yavaş yavaş ısınmasını sağlayacak derecede klimayı çalıştırmalısınız.
Klima zatürre hastalığına da sebep olabildiğinden klimanın temizliği ve bakımı da çok iyi yapılmalıdır. Bakımsız olan klimalar bulunduğunuz ortama mikrop saçmakta ve enfeksiyon kapılmasına neden olmaktadır. Klimanın ortamdaki nemi kurutmasından dolayı burun ve solunum yollarını koruyan mekanizmalar zarar görmektedir. Bu sebeple klimanın çok yakınlarında oturmamaya da dikkat edilmelidir.
Bir önceki Gastrit Nedenleri Ve Tedavisi başlıklı konumuzda gastrit nasıl tedavi edilir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.