->
Koku alma bozukluğunun sebepleri arasında yer alan burun tıkanıklığı ise eğer koku almayı engelleyen, ilaç tedavisi ile koku bölgesine giden hava akımının artması sağlanır.
Koku alma insanlarda hayvanlara nispeten daha zayıf bir yetenek olduğunu, erkeklerin de kadınlara oranla daha az düşük koklama yeteneğine sahip olduklarını, birçok koku etkisi yaratan molekülün kokusunu insanların algılayamadığını biliyor muydunuz? Koku alma bozuklukları özellikle de sigara içenlerde daha sık görülen bir sorun olmaktadır. Sebebi ise, sigaranın içinde bulunan mütenevvi maddelerin koku alma yeteneğini köreltmesidir. Bunun sonunda da sigara içenlerde tıpta “anosmi” olarak tabir edilen koku körü hastalığı husule gelmektedir.
Koku alma bozukluğu tedavisi nasıldır?
Koku alma bozukluklarının tedavisi öncesinde, hastanın koku bozukluğu yaşamasında hangi faktörün rolü bulunduğu araştırılır
Burun tıkanıklığına bağlı koku alma bozukluğunun tedavisi içi kullanılan ilaçlar, kortizonlu spreyler, antibiyotikler ve antialerjik ilaçlardır.
Koku alma bozukluğunun husule gelmesinde A vitamini eksikliğinin de etkisi olduğu düşünüldüğünden, hastaya A vitamini takviyesi yapılır. Vitamin eksikliğinin yanı sıra mineral eksikliği de, koku alma bozukluğa yol açan bir sebep olduğundan, vitaminle beraber mineral eksiliğinin de tedavisi için gereken yapılır. Bir takım ilaçlarında koku alma bozukluğuna etkisi olduğundan, bu ilaçların kullanmamanız önerilebilir, ayrıca guatr gibi salgı bezi hastalıklarının da tedavisi gereklidir.
Bir önceki Horlamaya karşı kesin çözüm başlıklı konumuzda horlama tedavisi ve horlamaya kesin çözüm hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: koku alamama bitkisel tedavi, koku alma bozukluklarinda ne yapilmali, koku alma için bitkisel çözüm, koku almak için ne yapmalı, koku alma için antibiyotik spreyler
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.