Kolestrol hastalığına bitkisel çözüm

Kolestrol hastalığına bitkisel çözüm
Özellikle 45-55 yaş gruplarının bu konuya daha duyarlı olmaları sağlıkları açısından önem göstermektedir. Tereyağı, yumurta, süt, kuyruk yağı ve benzeri yağlar ile hayvansal besin kaynakları ile aşırı beslenen kişilerde bu durum sıklıkla rastlanmaktadır.

Diyarbakır Akdemir Baharat Herbalisti Cahit Gürkaş, kolestrolun tedavisinin bitkisel ilaçlarla yapıldığını söyledi
Herbalist Cahit Gürkaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kolestrol düzeyinin yaşa bağlı olarak artış gösterdiğini belirterek, insan hayatını ciddi anlamda tehdit ettiğini ve yaşam kalitesini düşürdüğünü söyledi. Gürkaş, “Kandaki yağ miktarının yüksekliği büyük bir sıklıkla beslenme alışkanlıklarından kaynaklanmaktadır. Buna bağlı olarak şişmanlık ve alkol kullanımı kandaki yağ oranını yükselten sebeplerdendir
Kan lipit seviyelerinin sıklıkla kontrolünün yapılmasında oldukça fayda vardır” dedi.
Kolestrol hastalığıyla mücadelede beslenme alışkanlığının düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Gürkaş, “Hayvansal yağlar yerine bitkisel yağlar kullanımı tercih edilmeli. Çünkü bitkisel besin maddeleri kanın lipit miktarı üzerinde önemli bir tehlike oluşturmamaktadır. Kişinin ideal bir kiloya ulaşılması sağlanmalı, alkol ve sigara alışkanlığı terk edilmeli dengeli bir beslenme programı uygulanmalıdır. Alınacak besinler yağı alınmış süt, ve bu sütten yapılmış peynirler, yağı az et, kümes hayvanları , deniz ürünleri (haftada üç kez) sınırlı olarak yenilmeli ceviz, badem, yeşil yapraklı sebzeler,baklagiller, mısır ekmeği, kepekli ekmek, pekmez ve meyve beslenme programında ağırlıklı olarak bulunması gerekenlerdir” diye konuştu.
Gürkaş, bitkisel anlamda kolestrol hastalığıyla mücadelede etkili olduğunu söylediği bitkileri şöyle sıraladı:
“Zeytin Yaprağı: Taşıdığı etken maddesi olan oleuropein polifenolik antioksidan maddesi sayesinde LDL kolestrolde yüzde 15 azalma sağlaması açısından dolaşım sistemi üzerinde olumlu etki göstermektedir. Hepatit gibi viral hastalıklara karşı etkili olabilir.
Çuha Çiçeği: İçeriğindeki saponin, prostaklandin ve flavon biokimyasal maddeleri yağ dokusunun erimesini, yağ hücrelerinin kana geçmesini engellemektedir.
Hindiba Kökü: İçeriğindeki inulin, acı maddeler minarellerin kaynağı olan dandelion, sayesinde koletrol sentezini önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kan damarı çeperinin dayanıklığını arttırarak damar içerisindeki kolestrol birikimini önler.
Alıç Meyvesi: Trimethylamin, C vitamini, flavon türevleri,procyanidin, oligomerler ve triterpen türevleri taşımaktadır. İçeriğindeki etken maddeler sayesinde kan ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır. İyi bir antioksidan olduğundan dokuları serbest radikal hastalıklarından korur. Kalp ritim bozukluklarında oldukça etkili bir bitkidir. Düzenlenecek karışımdan günde 3 sefer aç karnına 1 bardak tüketmeleri LDL kolestrol seviyesini düşürmede başarılı sonuç verir.
Ayrıca sabah ve akşam aç karnına Keten Tohumu Yağı (1 çay kaşığı), Sarımsak Yağı (5 damla), Karanfil Yağı (5 damla), Fındık yağı (1/2 çay kaşığı), Ceviz Yağı (5 damla) yapılan yağ karışımlarından içmek kaydıyla kan damarlarının çeperlerini güçlendirerek ve vücudun diğer bölgelerinde olan kan akışınıda düzenlemeye yardımcı olur.”
İHA

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.