->
Her insan bazı durumlarda korkar ve korku hissini tanır.
Korku bozuklukları çeşitlerine ve derecelerine bağlı olarak kişilerin hayatlarını büyük ölçüde etkiliyorlar. Fakat korku bozuklukları uygun terapilerle çoğu zaman giderilebiliyor tabiki. Bu his herkesde bulunan tamamen doğal bir tepkidir. Ve hatta kimi durumlarda çok fazla etkiliyor ki, kişiler çalışma hayatlarına veda etmek zorunda kalıyorlar ve ayrıca evden çıkamayacak duruma bile geliyorlar
Çogu zaman tehlike durumlarında kendini belirgin eder. Korku hissi faydalı bir şeydir, çünkü kimi durumlardan bizı tehlikelerden uzak tutarak korur. Korkus hissi sayesinde bize zarar verecek durum ya da olaylardan uzak durmaya özen gösteririz ve tehlikeden uzaklaşırız. Yani korku hissinin bizi koruyucu bir uyarıcı fonksiyonu vardır. Ve korku herkesde olması gereken önemli ve doğal bir olgudur.
Fakat bir duruma ya da kişiye uygun olmayan aşırı bir korku ile tepki veriliyorsa o zaman korku bozukluğundan söz edilebilir. Korku bozukluğu bir hastalıktır. Bu hastalık kişilerin hem fiziksel sağlığını hem de ruh sağlığını olumsuz yönde etkiler ve zarar verir. Normal korkuya kıyasla aşırı korku için her hangi bir objektif sebep bulunmaz. Örneğin bir örümcekten korkmak için her hangi bir objektif neden yoktur. Çünkü örümcekler ilk etapta tehlike doğuracak bir şey değildir. Fakat örümcek korkusu olan kişiler örümcek gördüklerinde aslında bu duruma uygun olmayan fiziksel semptomlar, belirli duygular, düşünceler ve davranışlar sergilerler. Tehleki oluşturmayan bir şeye aşıri tepki vererek korkmak da korku bozukluğunun idafesidir.
Bir önceki Saç Hastalığı (Alopesi Areata) Hakkında Genel Bilgiler başlıklı konumuzda Saçkıran hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: korku ve depresifli düsunce bozuklugu
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.