->
Southampton Üniversitesinden Sarah Ennis ve Andrew Lotery, Lancet dergisinde yayımlanan raporlarında, Serping1 adlı bir genin içinde yaşla bağlantılı makula dejenerasyonuyla (AMD) ilişkili 6 değişke (varyant) bulduklarını bildirdi.
Bilim insanları bu keşfin körlük tedavisinin bulunmasına yardımcı olmasını umut ediyor. Bilim adamlarının bu keşfinin, körlüğün tedavisinin bulunmasına yardımcı olması umuluyor.
İngiliz bilim adamları, bu buluşlarının, körlüğün tedavisine giden yolu açabilecek AMD genetiğinin anlaşılmasına daha da yardımcı olacağını kaydetti.
Retinanın merkezindeki bir bölge olan makulanın hassas hücrelerinin zarar görmesi anlamına gelen AMD, insanlar yaşlandıkça ortaya çıkıyor. İngiliz bilim adamları, gelişmekte olan dünyada körlüğün en yaygın nedenlerinden biriyle bağlantılı bir gen mutasyonu keşfetti
Hastaların yaklaşık yüzde 90′ının da AMD’nin şimdilik tedavisi olmayan kuru versiyonuna rastlanıyor. AMD’nin, küçük kan damarlarının retina ile gözün arkasında oluştuğu ıslak versiyonu ise günümüzdeki ilaçlarla tedavi edilebiliyor.
Bir önceki Uzun süre bilgisayara bakmak gözü hasta ediyor başlıklı konumuzda göz bozukluğu, göz hastalıkları ve göz kuruluğu hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.