->
Dış görünüşünün kötü olduğunu düşünen kişi, özgüvenini kaybedebilir.
Dış görünüş ile özgüven arasında çok yakın bir bağlantı vardır. Özgüvenini tekrar kazanmak isteyenler yüzünde veya vücudunda değişiklik yaratmak için, çoğu zaman estetik yöntemlere başvururlar. Yani estetik operasyon başvurularında sebep çoğu zaman özgüven kazanımıdır.
Kişinin davranışlarında özgüven kaybından kaynaklanan bu tutukluk, çoğu zaman konuşmaya ve iletişime yansır
Dişler, yüzümüzün en dikkat çeken yeri olduğu için, küçük kusurların bile hemen göze çarptığını belirten, Diş Hekimi Protez Doktoru Çağdaş Kışlaoğlu, sağlıklı ve bakımlı görünen dişlerin, insanların dikkatini daima pozitif yönde etkilediğini söyledi.
Kışlaoğlu’na göre, sağlıklı dişler kişide özgüveni arttırırken, kötü görünümlü dişler ise özgüveni kaybettirir, kişi gülümsemeye ve konuşmaya çekinir. İşte bu noktada diş estetiği devreye giriyor. “Eskiden dişi ağrıyana, şişene dek insanların aklına diş hekimine gitmek gelmezdi. Yani ihtiyaçtan diş hekimine gidilirdi.” diyen Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, artık güzellik kaygısıyla, hastaların sırf danışmak için bile diş hekimine gittiğinin altını çizdi.
Dişlerin konuşmadaki önemi
Konuşma, insan ilişkilerinin en önemli özelliklerindendir. Kendine güvenen bir bireyin kullandığı kelime ve kurduğu cümleler o kişi hakkındaki tüm düşünceleri olumlu ya da olumsuz yönde etkileyebilir. Konuşmada en önemli etken ağzımız ve dişlerimizdir. Diş yapısı bozuk olan bir kişi genellikle konuşmaktan kaçınır ya da konuşurken ağzını kapatma gereği duyar, bu da sosyal hayatı ve iletişimi kötü yönde etkileyen en büyük sebeplerden biridir.
Politikacılık, aktörlük, spikerlik, şarkıcılık gibi bazı meslekler, büyük ölçüde düzgün konuşmaya dayanır.
Dişlerin konuşmaya fiziksel etkisi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.