->
Ani kasılmalar ile ortaya çıkan kramplar ciddi hastalıkların belirtisi de olabilir.
Kramp oluşan bölge oldukça hassastır. Nazik ve yavaş hareketlerle kramp oluşan bölge gerdirilerek adale rahatlatılmalıdır.
Kramplar istek dışı meydana gelir ve şiddetli ağrılar çekmemize sebep olabilir. Kramp giren bölgenin bir an önce rahatlatılması gerekir
Bu nedenle kramp esnasında oldukça yavaş hareket etmeli ve adalenin rahatlaması için sabırlı olunmalıdır. Özellikle kadınların gebelik döneminde kramplara sıkça rastlanılır. Gebelik dönemindeki krampların sebepleri mineral eksikliği, yetersiz su tüketimi ve dengesiz beslenme olabilir.
Kramp Nedenleri
Kramp girmesinin nedenleri çoğu zaman adalenin zorlanmasından kaynaklanır. Fazla yapılan egzersizler ve kaslara aşırı yüklenme kramp girmesine neden olur. Yetersiz su içmek de kramplara neden olan sebepler arasındadır. Aşırı yorgunluk, uzun süre aynı pozisyonda kalmak kramp sebepleridir.
Magnezyum, kalsiyum ve potasyum eksikliği krampların sebepleri arasında sayılabilir. Eğer kramp girmesi atardamar hastalıklarından kaynaklanan bir sorun ise bir an önce uzman bir hekime başvurulması gerekir.
Bir önceki Guatr hastalığı tedavisi başlıklı konumuzda guatr bitkisel tedavi, guatr hastalığı ve guatr hastalığının tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kramp girmesinin nedenleri, bosluga siddetli agri girmesi, genital bölgeye kramp girmesi, dile neden kramp gir, boşluğa ağrı girmesi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.