->
Peki böbrek hastalıklarına yakalanmamak için vücutta aşırı derecede seyir eden kreatin nasıl düşürülmelidir? İşte uzmanlardan yanıtı:
Kreatin nasıl düşürülür?
Uzmanlar kreatin yüksekliği gibi düşüklüğünün de böbreklerde bir takım sorunlara yol açtığını söylemekteler. Kreatin vücutta gereken miktardan az bulunursa eğer, böbrekler iflas eder ve işlevlerini yerine getiremedikleri için de, bu kişileri diyalize bağlamak gerekir. Genellikle sporcular kas yapmak için dışarıdan kreatin alırlar ancak böyle girişimde bulunmak sporcuların böbrek hastalıklarına yakalanma riskini arttırır.
Vücutta aşırı miktarda kreatin yükseldiği zaman böbrek hastalıklarının görülme riski artacağı için, kreatin maddesinin miktarını normal seviyelere düşürmek gerekir. Yapılan testler sonucunda vücutta kreatin yüksekliği çıktı ise, kreatin düşürmeye yardımcı besinlerden faydalanın
Kreatin düşürmeye yardımcı olan besinlerin başında ise elma gelmektedir. Elma tüketerek doğal yollarla kreatin yüksekliğini düşürebilirsiniz. Elma tüketiminin yanı sıra, vişne ve nar tüketmekte kreatini düşürür.
Kreatinin belirli dozlarda alınmaması durumunda böbrekleriniz iflas edebilir ve diyalize bağlanmak zorunda kalabilirsiniz. Doğal besinleri tüketmekte hiç korkmayın ve düzenli olarak beslenme alışkanlığınızı bozmadan bu besinlerin tüketimine ağırlık verin. Doktorunuzun söylediklerinin de dışına çıkmamaya özen gösterin.
Bir önceki yazımız olan Diyaliz endikasyonları nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: kreatinin yüksekliği nasıl düşürülür, kreatin nasıl düşürülür, kreatinin nasıl düşürülür, kreatin yüksekliği nasıl düşürülür, kreatinin nedir nasıl düşürülür
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.