->
Şengör’ün önerileri arasında 85 desibellik ses şiddeti ile dinlenen müziğin 8 saatten fazla olmaması yer almaktadır. Ancak KBB Uzmanı Atilla Şengör, kulaklıkla yüksek seste müzik dinlemenin zararlı olduğunu ve bu durumun ileride işitme kayıplarına yol açabileceğini söyledi. Müzik dinlemek gibi video izlemek izlemek istediğimiz anlarda da sıklıkla kulaklara başvururuz.
Kulaklıkla müzik dinlemek zararlı
Kulaklıkla dinlenen müziğin sesinin şiddeti ve dinlenme süresi işitme sorunları için büyük risk taşıdığından, Şengör, bu riski en aza indirmek için bir takım önerilerde bulundu.
Daha çok gençler olmak üzere hemen hemen hepimiz telefondan ya da bilgisayardan müzik dinlemek istediğimiz zaman müziğin başkaları tarafından duyulmaması ya da müziği daha derinden hissetmek için kulaklık kullanırız
Bunun yanı sıra, 88 desibel şiddetindeki sesler 4 saatten, 91 desibel şiddetindeki seslere 2 saat, 100 desibel şiddetindeki seslere ise 15 dakikadan fazla maruz kalınmaması işitme sağlığı için son derece önemlidir.
Kulaklıkla yüksek ses müzik dinlemenin zararları olan ses şiddetine bağlı iç kulak ve işitme sistemi hasarlarını yaşamak istemiyorsanız, uzman hekimin bu önerilerini dikkate almalısınız. Bakılanlar: kulaklık beyne zarar verir mi, kulaklıkla müzik dinlemek zararlı mı, kulaklıkla müzik dinlemenin zararları, Hamıleyken telefondan muzık dınlemek zararlı mı, çok muzik dinlemenin beyne zararı var mı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.