->
Siğil tedavisinde kullanılan metotların pek çoğun da siğilin nüksetme riski bulunmakta olduğundan çoğu kişi siğil tedavisi için lazer teknolojisinden yararlanmayı tercih eder. Çünkü lazerle siğil tedavisi kesin olarak yapılabilmekte ve siğilin yeniden ortaya çıkma ihtimali de bulunmamaktadır. üzeri tırtıklı olan ve estetik yönden kötü bir görünüm sağlayan siğiller bazen vücudun diğer bölgelerinde doğru yayılma göstermekte, bazen de yayılmadan yalnızca çıktığı noktada uzun yıllar kalmaktadır.
Siğil tedavisinde kullanılan lazer yönteminin kısmı bir kullanım alanı mevcuttur.
Lazerle siğil nasıl tedavi edilir?
Derinin rengini alan, kabarık ve üzeri siyah noktalar halinde olan siğiller kanser olmayan deri lezyonları olarak tanımlanmaktadır.
Ekseri çocuk ve gençlerde, nadiren de yetişkinlerde vücudun mütenevvi bölgelerinde ama en çok da ellerde husule gelen siğiller, günümüzde değişik metotlarla tedavi edilebilen bir sorundur
Yani vücudun her bölgesindeki siğil için lazerli tedavi yöntemi kullanılmamaktadır. Lazerle tedavisi diğer yöntemlerle geçmesi zor olan ayak tabanı, el ayası ve tırnak çevresi gibi bölgelerdeki siğiller için kullanılmaktadır. Lazerle siğil tedavisi şöyle yapılmaktadır:
Öncelikle lazer ışınları ile kalın deri dokusu inceltilir.
Deri tabakası inceldikten sonra lazerle siğili besleyen damarlar yakılır.
Lazerle siğil tedavisi genellikle 2 seans yapılmaktadır, ancak siğilin yapısına göre birkaç seans daha uzatılabilir.
Lazerle siğil aldırma sonrasında genellikle iz kalmaz, ancak kalsa da bu iz çok hafif olur.
Bir önceki Güneş kremi kullanım süresi ne kadardır? başlıklı konumuzda güneş kremi kullanım önerileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: siğil aldırma, siil tedavisi, lazerle siğiller, siğil için tedavi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.