->
Kasık, boyun, ense, koltuk altı gibi vücudun çeşitli bölgelerinde şişen lenf bezleri bir hastalık belirtisi olduğu için ciddiye alınmalı ve uzun süre geçmeyen şişliklerde uzman hekime başvurarak tedaviye başlanmalıdır.
Lenf nodu büyümesi olarak da tabir edilen lenf bezi şişlikleri bademcik iltihabı, kanser hastalıkları, cilt hastalıkları, bazı ilaçlar ve romatizma gibi bağışıklık sistemini etkileyen sorunlardan dolayı ensede, boyunda, koltuk altında, kasıkta ve çenede husule gelmektedir. Ceviz boyu büyüklüğüne ulaşan lenf bezi şişmelerinin en önemli nedeni enfeksiyonlar olmaktadır. Ancak boyutu ne olursa olsun omuz üzerinde husule gelen lenf bezi şişlikleri aksi ispat edilene kadar önemli bir hastalığı işaret ettiği için bu bölgedeki şişlikler dikkate alınmalıdır.
2 haftadan uzun süren şişlikler ve bu şişliklere eşlik eden ateş, kilo kaybı, gece terlemeleri gibi şikayetler doğrultusunda tüberküloz, viral enfeksiyon ve kanser akla getirilmelidir.
Lenf bezi şişmesi tedavisi
Lenf nodu büyümesinin boyutu boyunda 1,5 cm, dirsekte 0,5 cm, kasıkta 1,5 cm’e ulaşmış ise hastalık belirtisi olduğu düşünülmeli ve sorun araştırılarak tedaviye çok geç kalmadan başlanmalıdır
Bu belirtiler ve şikayetler doğrultusunda lenf bezi şişmesi tedavi edilmelidir.
Lenf nodu şişliğinin tedavisi ise, şişliğe sebep olan sorunun ortadan kaldırılması ile olur. Vücudun çeşitli bölgelerinde husule gelen şişliklerin her birinin farklı sebepten kaynaklanması bu sebeplerin tedavisi ile şişlikler iner.
Bir önceki Lenf nodu büyümesi nedenleri başlıklı konumuzda lenf bezleri neden büyür, lenf nodu büyümesi ve lenf nodu büyümesinin nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: lenf bezleri nasil iner, lenf bezi ağrısı nasıl geçer, lenf bezi iltihabı nasıl tedavi edilir, lenf nodu şişmesi, lenf bezi siskinligi nezaman iner
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.