->
Tüm bu şikayetlerin birini hissediyor olmanız bile lenfödem hastalığından şüphe etmeniz için yeterlidir. Peki lenfödem tedavisi nasıl yapılır?
Lenfödem tedavisi
Lenfödem tedavisi için öncelikle sorunun doğuştan mı yoksa sonradan oluşmuş lenfatik sistemin yapısal bozukluğundan mı olduğuna bakılır.
Kol ya da bacakta dolgunluk hissinin ortaya çıkması, el-ayak bileği, parmaklarda hareket kabiliyetinin azalması, daha önceden tam olan saat, bileklik, yüzük, ayakkabı ve çorap gibi eşyalarında artık dar gelmesi ve deride gerginlik görülmesi gibi belirtileri bulunan lenfödemin tedavisi için geç kalmadan uzman bir doktorun yolunu tutun. Doğuştan lenf düğümleri veya ilerleyen yaşlarda lenf yollarındaki yetersizlik sebebiyle bacaklarda lenfödem gelişmesi yaşanabilir. Eğer ki bu sorunlardan kaynaklı gelişen lenfödem mevcutsa ne yazık ki lenfödem tedavisinde lenfatik sistemin yapısal bozukluğunu gidermek mümkün değildir
Fakat lenfödemi ortadan kaldırmak ve nüksetmesini önlemek mümkündür. Lenfödem tedavisinde en başarılı yöntem ise “Kompleks Fiziksel Terapi” yöntemidir.
Kompleks fiziksel terapi yöntemi ile lenfödem tedavisinde tedavinin içeriği şu şekildedir: Cildin temiz ve nemli olması, elle vücudun tümüne lenf drenajı, drenaj sonrası şiş bölgelerin bandaj sistemiyle sarılması, ölçülere uygun basınçlı giysilerin giyilmesi, hastanın kendi kendine masaj, egzersiz, bandajlama ve basınçlı giysiyi giymesi ile lenfödem tedavi edilir. Tedavinin süresi ise durumun ciddiyetine göre değişir. Bazı lenfödem hastalığı tedavisi 2 hafta sürerken, bazının da 8 hafta sürdüğü görülmüştür.
Bir önceki yazımız olan Kalça ağrısının nedenleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: yeni oluşmuş lenf ödem için bitkisel öneriler, lenfödem bitkisel tedavi, lenfödem bitkisel tedavisi, lenfödem geçermi, lenfödem tedavisi bitkisel
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.