->
Magnezyum eksikliğinde, bedensel yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık, sinirsel gerginlik, huzursuzluk, uyku bozuklukları, zihinsel yorgunluk gibi genel belirtiler görülebiliyor.
Uzmanlar, özellikle kadınlarda sebepsiz olarak ortaya çıkan yorgunluk, huzursuzluk, gerginlik, uyku bozuklukları ve iştahsızlık gibi problemlerin nedeninin magnezyum eksikliği olabileceğini ve bazı durumlarda mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Kişinin hem zihinsel hem psikolojik durumu etkilenebiliyor.
Magnezyum eksikliği psikolojik durumu da etkileyen organik sorunlara yol açar. Öğrenme kapasitesinin azalması, dalgınlık, hafıza zayıflığı ile beyin fonksiyonlarının etkilenmesi, kas seğirmeleri ve titremeleri, kalp çarpıntısı ve bazı damar kaynaklı şikayetler, tansiyon yükselmesi, kas zayıflığı, kramplar, aşırı hassasiyet, sinirsel bağırsak hastalıkları, kalp damarlarının kasılması, kalpte ritim bozuklukları gibi şikayetler ortaya çıkabiliyor
Magnezyum yetersizliği iştah kaybına, depresyona, şaşkınlığa ve göz kararmasına sebep olabiliyor. Yine magnezyum eksikliğinde mensturasyon (kadınlarda adet dönemi) problemleri, böbrek taşı ve doku kireçlenmelerine eğilimin artması da görülebilir.
Magnezyuma özellikle çok spor yapanlar, yoğun bir iş temposunda çalışanlar, yanlış beslenenler, hızla zayıflamak için rejim yapanlar, düzenli ilaç kullananlar daha çok ihtiyaç duyarlar.
Tedavi gerekebilir…
Kalp krizini önlemede ve geçirmiş olanların tedavisinde, bronşların kasılmasını, böbrek taşı oluşumunu önlemede, hamilelikte tansiyonun düşürülmesinde, kabızlık tedavisinde ve mensturasyon (adet dönemi) öncesi şikâyetleri gidermede doktor tarafından magnezyum desteği önerilmektedir.
Magnezyum desteği yapılan kadınlarda kemik yoğunluğunun anlamlı olarak arttığı gözlenmiştir.
Magnezyum, düşüklerin ve prematüre doğumların, erken doğum riskinin, önlenmesinde de önerilmektedir. Bununla beraber yan etkilerinin de olması ihtimaline karşı doktor tarafından önerilmedikçe magnezyumun bilinçsizce mineral desteği (ilaç) olarak alınması risklidir
Magnezyumca zengin besinler; kuru baklagiller, fındık, fıstık, badem, muz, kakao, patates, bitkisel yağlar, bal kabağı, susam ve maden sularıdır.
Sürekli yumuşak içme suyu içilmesi de magnezyum eksikliğinde etkili olmaktadır. Bu sebeple zaman zaman aşırıya varmadan maden suyu içmek de oldukça yararlıdır.
Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: dil altı hapı halsizlik yapar mı, yorgunluk uykusuzluk iştahsızlık kalp, bedensel yorgunluk ve hallizlik nedenleri, böbrek taşı yorgunluk yapar mı, dalgınlık halsizlik nedenleri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.