->
İnsan vücudunun çok karmaşık bir yapıda olmasından dolayı, vücudun iç yapısında meydana gelen hastalıkları anlamak için, teknolojiden yardım alınır.
Çeşitli hastalıklar için uygulanan bir yöntem olan MR, insan vücudunun içini göstererek iç yapısı hakkında detaylı görüntüler veren, günümüzde en çok kullanılan ve en iyi de sonuç alınabilen görüntüleme tekniklerinden biridir. Çok özel bir makine olan MR, organların, kemiklerin ve bazı dokuların detaylı şekilde görüntülenmesini sağlar. Vücudun iç yapısını görüntülemek ve hastalıklar hakkında detaylı bilgi almak için tıbbın kullanmış olduğu birtakım makineler vardır. MR (manyetik rezonans)’da bunlardan bir tanesidir
MR çektirme işlemi tamamen zararsız, ağrısız ve üçboyutlu görüntüleme sağlayan bir yöntemdir.
MR nasıl çekilir?
MR çekimi öncesi doktorunuz sizden detaylı sağlık bilgilerinizi isteyecektir. Eğer hamile iseniz, kapalı alan fobiniz varda ya da vücudunuzun herhangi bir yerinde metal protez bulunuyorsa bunu hekiminize muhakkak söylemelisiniz.
MR çekilecek olan hasta makinenin özel aparatı olan platforma yatırılır. Hastanın bu platforma yatmasının ardından, platform dairesel alana doğru kaydırılır ve inceleme başlar. İncele sırasında hasta hiçbir şekilde hareket etmemelidir. Çünkü hastanın hareket etmesi görüntülerin bozuk olmasına neden olur.
İşlem süresi en fazla 40 dakikayı bulmaktadır. İşlem sırasında tarama yapılan bölgede çok hafif bir sıcaklık hissedilir. İşlem kesinlikle acısızdır. MR tarama işlemi sırasında gürültü de duyulabilir.
Bir önceki Akciğer ödemi nedir? başlıklı konumuzda Akciğer ödemi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: rahim filmi nasil cekilir, Manyetik Resonans, Manyetik Rezonans, mr kac kiloda cekilir, mr nasıl çekilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.