->
Tedavide dinlenme, buz uygulama, bandaj ve dizin vücuttan yukarıda tutulması gibi öneriler sunan hekimler, hastaların bu önerileri dikkate almaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunmaktadır.
Menisküs yırtığı sorununun meydana getirdiği şikayetleri azaltmak için hekimler önce ilaç tedavisi uygular. Bu sebeple menisküs yırtığı tedavi edilmesi gereken bir sorundur.
Menisküs yırtığının tedavisi
Daha çok sporcu ve ileri ki yaş gruplarında husule gelen menisküs yırtıklarının şikayetleri 24 ile 48 saat içinde ortaya çıkarak hastaların günlük aktivitelerini engellemekte ve yaşam kalitelerini düşürmektedir.
dizin ani şekilde dönmesi, dize darbe alınması, tek dize aşırı yük binmesi, kıkırdak hasarı, dizde gelişen dejenerasyon gibi çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak dizde gerginlik, şişlik, kitlenme, sıvı toplanması, takılma, mafsal hareket açıklığında azalma gibi belirtilerle husule gelen menisküs yırtılmasının tedavisi dört farklı metot ile yapılabilmektedir. Menisküs yırtığı tedavisinde hangi metotlar kullanılır, hastaların dikkat etmesi gerekenler nelerdir, hangi sakıncalı davranışlardan kaçınılmalı hepsinin yanıtını bu yazımızda bulabilirsiniz
Ağrı ve şişlik sorunları ilaç tedavisi ile geçirilebilir. Fizik tedavi ve kas güçlendirici hareketler menisküs yırtığı tedavi yöntemlerinden olmakta ve düzenli bir şekilde bu tedaviye uyulmalıdır. Tüm bu tedavi yöntemlerine rağmen yine de hastanın şikayetlerinde azalma söz konusu değilse ve menisküs yırtığı geçmemiş ise cerrahi müdahaleye başvurulur. Bakılanlar: meniskus ve hamilelik, Menisküs yırtıgında dikkat edilmesi gerekenler, hamilelikte menisküs tedavisi, menisküs iğnesi, menisküs kökündeki yırtık nasıl tedavi edilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.