->
Oysa ki menüsküsün 2/3 dış (eklem kapsülüne yakın) kısmı iyileşme potansiyeli gösterdiği ve bu 2/3 lük dış bölge menisküs fonksiyonlarının yüzde 90’nını yaptığı için menüsküs yırtığı mümkün oldukça dikilmelidir. Diz sağlığını tehdit eden menüsküs yırtığı hastalarda yürüme başta olmak üzere ağrı gibi şikayetlere sebep olur.
Menüsküs yırtığının dikilmesinin çeşitli avantajları olduğu kadar dezavantajları da bulunmaktadır. Menüsküs yırtığının tedavisinde ki en büyük avantaj orjinale yakın bir biçimde dizin iyileşmesi ve uzun vadeli bir diz performansına kavuşulmasıdır.
Menüsküs yırtığında en önemli dikkat edilecek şey uzman hekimlerin ameliyatı gerçekleştirmesi ve tüm menüsküs yırtığının dikilmesidir.
Ortopedi uzmanlarının ilgi alanına giren menüsküs yırtığı tedavisi zor ve deneyimli bir cerrahi işlem isteyen sağlık sorunlarından olduğu için çoğu kez menüsküs yırtıkları dikilememektedir
Bazı hekimler menüsküs yırtıklarını dikilmek yerine almaktadırlar. Menüsküs yırtığının dezavantajları 6-8 hafta koltuk değneği kullanılması gerekmesi, % 10 dikilen yırtığın iyileşmemesi ve spora dönüşün 3-4 ayı bulmasıdır. Bakılanlar: menisküs yırtığının dikilmesi, menisküs dikilmesi, menuskus yurume, menisküs dıkımı, menisküs dikimininde süre
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.