->
Çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkan mide kanaması korkutucu sonuçlara neden olabileceği için, mide kanamasından şüphe edildiği anda ihmal edilmeden hastaneye başvurulması gerekir.
Mide kanamasına nedeni ise genellikle ülserdir. Mide kanamasının kesin tanısı endoskopi ile mümkündür. Bu belirtileri hissettiğiniz an doktora başvurmayı ihmal etmeyin. Tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir rahatsızlık olan mide kanaması; kanlı kusma, kanlı kötü kokan ve yapışkan dışkı, makattan kan gelmesi, halsizlik, baş dönmesi gibi belirtiler verir
Ülser hastası olan kişiler tedavi görmezse, ülser daha da ilerleyerek mide kanamasına yol açar. Ayrıca kuvvetli ağrı kesicilerin kullanılması, aşırı aspirin kullanılması ve alkol tüketimin fazla olması da mide kanamasına neden olan etkenlerdir.
Mide kanamasına neden olan bir başka neden ise, mide asidinin artmasıdır. Özellikle ameliyat geçiren kişiler, ameliyat sonrası streslenir ise mide asidi artarak mideye zarar verir ve kanamaya yol açar.
Mide kanamasının tedavisi
Uzman hekimler tarafından hastanede tedavi edilmesi gerekir. Hekimler önce kanamanın nedenini araştırır. Kanamanın nedeni tespit edildiği an kanayan bölgeye kanamanın durması için müdahale edilir. İlaç ve sıvı tedavisi ile kanama kontrol altına alınır. Kanamanın durması sonucu hekim tarafından bazı ilaçların kullanılması önerilir. Bu ilaçlar olası bir kanamayı engellemek içindir. Ayrıca kanamanın nedenine bağlı tedavi yöntemleri de başlatılır.
Bir önceki Geniz akıntısı tedavisi başlıklı konumuzda geniz akıntısı, geniz akıntısı nasıl geçirilir ve geniz akıntısına ne iyi gelir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: mide kanamasi tedavisi, mide kanamasına ne iyi gelir, mide kanaması sonrası beslenme, mide kanaması sonuçları, mide kanamasına nasıl müdahale edilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.