->
Mide kelepçesi diğer ismiyle mide bandı olarakj biliniyor. Kişinin ağır şişmanlık ve obezite durumlarında sağlığının giderek bozulması vede şişmanlığa bağlı başka hastalıklarında meydana çıkmasıyla kullanılan cerrahi yöntemlerden birisidir. Mide kelepçesi ile kişinin gün içersinde tükettiği bütün besin miktarını azaltılması vede doğal olarak da kişinin zayıflaması hedeflenmektedir. Ancak her cerrahi uygulamada olduğu gibi mide bandı uygulamasında da belli riskler vardır. Bu makalemizde mide kelepçesine deyiniyoruz…
Mide kelepçesi yani mide bandı kişiye uygulandığı zaman aslında, kişinin sağlığı açısından pek risk içermeyen, güvenli bir yöntemdir
Ancak düşük riskli bir ameliyat gurubuna dâhil olduğu için hayati sorunlar ortaya çıkarmaz.
Mide kelepçesi ameliyatı kapalı ameliyat yöntemi ile yapılır. Yani kişinin karnı açılmadan, 4 tane birer santimlik kesiler yapılır ve bu kesilerden içeri girilir mideye yerleştirilir ve midede herhangi bir kesme işlemi yapılmadan gerçekleştirilir. Mide kelepçesi taktırma ameliyat süresi genelde 30 dakika sürmektedir.
Mide kelepçesi taktırmak isteyenlerden kalp hastası, tansiyon hastası, şeker hastası, kilosu aşırı derce fazla olanlar, yaşları ilerlemiş olanlar diğer hasta gruplarına göre mide kelepçesinin risklerini görebilir. Bu sebeple bu tür hastalıkları olan kişilerin mide kelepçesi taktırması pek uygun olmayabilir.
Mide bandı ameliyatı olmak için yaş şartına baktığımızda 18 ila 65 yaş arasını görürken, Amerika’da bu yaş sınırının 12 yaşa indiğini görebiliyoruz. Mide bandı ameliyatından sonraki 18 ay içersinde kilonuzun yüzde 60ını vermiş olma ihtimaliniz yüksek.
Bir önceki MR Nedir? MR’nin Zararları Nelerdir? başlıklı konumuzda adların ömrü ve MR ne işe yarar hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: mideye kelepce taktirma oldururmu, mide kelepcesi iyimidir, Mıde kelepcesı kac kılodan sonra takılır ne zaman cıkarılır, mide kelepcesi ne işe yarar, mide kelepcesi nin zararlari
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.