->
Mide şişkinliği stres, fazla yemek yemek v.b bir çok etken sonucu oluşabilir.
Sindirim sisteminiz biraz duyarlı ise ya da spastik kolon gibi bir sindirim rahatsızlığınız varsa, gaz ve şişkinlik sizi sürekli olarak rahatsız edebilir.
Uzmanlar, mide şişkinliklerinde gecikmeden doktora başvurmanız gereken durumları şöyle sıralıyor:
– 3 günden uzun süreli açıklanamayan şişkinlik
– Karın ağrısı ile birlikte görülen mide şişkinliği
Bazı kişilerde, süt ve süt ürünleri yenildikten sonra süt şekerinin sindirilememesi sonucunda süt şekeri tahammülsüzlüğü (laktoz intoleransı) nedeniyle gaz ve şişkinlik ortaya çıkar.
Kuru fasulye, kuruyemiş, bakliyat, Brüksel lahanası, yulaf gibi sindirimi güç bazı besinler, midede şişkinlik ve gaz nedenidir.
Mide şişkinliği arada her insanda görülmektedir. Mide şişkinlikleri eğer hafif ve kısa süreli şişkinlikler olarak seyretmiyorsa mutlaka doktor kontrolü altında tedavi edilmesi gerekiyor
Besinlerin hızlı yenilmesi ve iyi çiğnenememesi de bağırsakları şişirir. Geçmeyen şişkinlik ve ağrı; bağırsak tıkanması, divertikülit, apandisit, safra taşı, mide ülseri veya tümör gibi birçok önemli hastalığın belirtisi olabilir.
Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: mide şiskinliyi uzun sürüyorsa, Uzun süreli mide şişkinliği, gecmeyen mide agrisi ve şişkinlik, yemekden sonra gecmeyen siskinlik, hapların mideyi şişirmesi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.