->
Bu esnada protein, karbonhidrat, yağ ve vitaminler gibi besin maddeleri mukoza zarından geçip kana karışmak için yol alır.
Midenin görevi
Midenin görevi
Mide, tüketmiş olduğumuz tüm besinleri içinde bulunan asit ve enzimlerden oluşan mide suyu ile kimyasal olarak parçalama görevini üstlenir. Mide suyu ile parçalanan tüm yiyecekler adeta midenin içinde bir bulamaca dönüşür. Ardından bu besinler yavaş ve kontrollü bir şekilde ince bağırsağa doğru gönderilir.
Karın bölgesinin sol üst kısmında diyaframın ise altında bulunan, sindirim sisteminin bir parçası olan, üst ucu yemek borusuna alt ucu ise kapama kasları ve on iki parmak bağırsağına bağlı olan, yaklaşık olarak 1,5 litre alma kapasitesi bulunan midenin görevlerini sizlerle paylaşıyoruz
Kısaca midenin görevi, gıdaları parçalamak, vücut için kullanılabilir hale getirmek ve gerekli dozda ince bağırsağa sevk etmektir. Eğer ki bu sevk esnasında bu sorun yaşanırsa, mide boşalamaz ve bir sonraki beslenmede mide dolu olduğu için, şişkinlik, bulantı ve bazı durumlarda da kusma husule gelir.
Bir önceki Kalın bağırsak görevi nedir? başlıklı konumuzda kalın bağırsağın görevleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: midenin görevi, midenin görevi nedir, midenin grevi, midenin görevi kısaca, midenin gorevleri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.