->
Bu tür şikayetlerle hekime başvuranların sorunlarının ne olduğunu anlamak için öncelikle bir takım tanı yöntemlerine başvurulur ve mitral kapak yetmezliğine rastlanırsa hemen hasta tedavi altına alınır.
Mitral kapak yetmezliği tedavisi ise cerrahi işlemlerle yapılmaktadır.
Mitral kapak yetmezliği tedavisi
Mitral kapak yetmezliğinde çarpıtın, halsizlik, nefes darlığı, çok çabuk yorulma, hafif sersemlik hali, öksürük ve geceleri çok sık idrara çıkma gibi şikayetler yaşanır ancak bu şikayetlerin mitral kapak yetmezliği nedeniyle olduğunu söylemek doğru olmayabilir. Çünkü bu şikayetler pek çok hastalığın belirtisi olabilmektedir. Çünkü mitral kapak yetmezliği bir belirti vermemektedir ve bu nedenle de mitral kapak yetmezliği tedavisi beklenmedik bir zamanda sorunun ciddi boyutlara ulaşması durumunda yapılmaya başlar.
Mitral kapak yetmezliği günümüzde en sık rastlanan kalp kapağı yetmezliği hastalıklarından birisi olmasına rağmen, pek çok kişi mitral kapak yetmezliği problemi olduğunu anlamaz
Mitral kapak cerrahi operasyonla düzeltilir ya da değiştirilir. Şiddetli belirtiler mevcut olduğu zaman cerrahi tedavi yöntemi önerilmektedir ve tedavi sonrasında da mutlaka hasta düzenli olarak kontrole gitmelidir.
Eğer bakteriyel bir enfeksiyonun varlığına rastlanmış ise mitral kapak yetmezliğinin tedavisinde antibiyotik ilaç kullanımı önerilir. Gerek görülürse ritm düzenleyici) ilaçlar, damar genişletici ilaçlar , pıhtı oluşumunu engellemek için ilaçlar da kullanılabilir. Hasta beslenmesinde çok tuzlu yemeklerin yer almamasına dikkat etmeli, egzersizi kısıtlamalı kendini fazla yormamalıdır.
Bir önceki Mitral kapak sarkması nedenleri başlıklı konumuzda mitral kapak sarkması ve mitral kapak sarkması neden olur hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kapak hastasi grip tedavisi, sık idrara cıkma mitral stenoz, mitral kapak yetmezliği hakkındaki tüm sorular, mitral yetmezlige benzeywn rahatsizliklar, mitral yetmezliği için ne önerilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.