Nadir görülen hastalıklar nelerdir?

Nadir görülen hastalıklar nelerdir?
Hastanın bazıları konuşma ve yutkunma faaliyetlerini yitirirler.
Dünyada nadir görülen hastalıklar, bu hastalıkların tıbbi bulguları ve tanımları hakkında bilhassa da internette çok yanlış ve eksik bilgiler olduğu için, bu açığı kapatmak adına yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde en doğru bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Galatasaray’lı futbolcu Sedat Balkanlı’da bu hastalığa yakalanan kişilerdendir. Dünyada çok nadir rastlanan, ilginç hastalıklar şunlardır:
Çok nadir görülen hastalıklar
Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) : Bu hastalık sinir sistemine zarar verip kasların erimesine sebep olur.
Kaçış Sendromu (Capulary Leak Syndrome): Halsizlik, ayaklarda şişme gibi belirtilerle husule gelen bu hastalık, nefes darlığı, tansiyon düşüklüğü, böbreklerin çalışmaması ve organ yetersizliğine sebep olmaktadır

Alveoler Mikrolitiazis: Akciğerlerdeki küçük hava keseciklerinde taş oluşması hastalığıdır. Ekseri Orta doğu ülkesinde görülür ve tedavisi henüz bulunamamıştır.
Arenolökodistrofi: İşitme ve görme bozukluğu ile başlayan, davranış değişiklikleri ile devam eden, hastayı ölüme kadar götürebilen bir hastalıktır ve ekseri 5- 8 yaş aralığında husule gelir.

Pannikülit: Deri altındaki yağ dokusunun iltihaplanması hastalığıdır. Deride kalınlaşma, deri renginde değişme, deri altında şişlik ve kabarıklık gibi belirtileri bulunur.
Progeria (Erken Yaşlanma): Zihinsel gelişim normal olmasına rağmen organların çok hızlı bir şekilde yaşlanması hastalığıdır. Bu hastalıklar genellikle 15 yıl yaşarlar ve tedavisi yoktur.
Deli Dana(Bovine spongiform encephalopatie): genellikle hayvanlar arasında görülen bir hastalıktır ama nadirde olsa insanlarda da bu hastalığa rastlanmıştır. Üstelik hastalık kalıtsal olarak anne ve babadan çocuğa da geçmektedir.
Primer Pulmoner Hipertansiyon (Akciğer Tansiyonu): Öksürük, halsizlik ve nefes darlığı gibi belirtilerle başlayan nadir hastalıklardan biri olan akciğer tansiyonunda hasta aniden ölebiliyor.
Alveoler Proteinozis : İnorganik tozların deride reaksiyon oluşturmasıyla husule geldiği düşünülen bu rahatsızlıkta, nefes darlığı, göğüs kafesinde oluşan ağrılar ve öksürük ortaya çıkar. Verem, kanser ve lösemi hastalığıyla birlikte ortaya çıktığı da görülmüştür.
Bir önceki Mide fesadı nasıl geçer? başlıklı konumuzda mide fesadı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: nadir görülen hastalıklar nelerdir, çok nadir görülen hastalıklar, DÜNYADA GORULEN ENDER HASTALIKLAR, migrenle birlikte görülen hastalıklar

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.