->
Kaç çeşit nasır vardır, nasırın çeşitleri nelerdir, buyurun yazımızın devamından öğrenelim.
Vücudun basınç ve sürtünme ile sık karşılaşana bölgelerinde derinin kendisini savunma amaçlı kalınlaştırması, ölü deri hücrelerini bir araya toplaması nasır denilen cilt problemini oluşturmaktadır. Ölmüş deri hücreleri bir araya gelerek keratin adındaki protein destekli tabakayı oluşturmaya başlarlar ve zamanla da bu tabakanın iltihaplanma ile karşılaşması sonucunda ağrı ve ciddi rahatsızlık veren nasır çeşitleri husule gelir. Bilhassa ayak bölgesine ortaya çıkan nasır hangi çeşitte olursa olsun yürüme güçlüğü çekilmesine neden olmakta ve bu nedenle de derhal tedavisi yapılmalıdır.
Nasırın çeşitleri nelerdir?
Şiddetli ağrıya neden olan nasır, farklı şekilde husule gelmekte ve her şekliyle hastaların ciddi yakınmalar yaşamasına neden olmakta ve hayatı onlara adeta zehir etmektedir
Sert nasır, yumuşak nasır, tohum nasır olmak üzere üç şekilde nasır çeşitleri bulunuyor.
Sert, yumuşak ve tohum nasır olmak üzere üç farklı şekilde meydana gelen nasırın bu çeşitlerinden sert nasır adından anlaşıldığı gibi kökü yoğun ve sertleşmiş deri tabakasından oluşan nasırdır. Ekseri ufak ayak parmaklarında, ayağın alt kısımlarında ya da ayak parmaklarının hemen tepesinde ortaya çıkmaktadır. Yumuşak nasır çeşidi ise, 1-4 cm çapında ve yüzeysel olarak ayak parmak kenarlarında yumuşak olarak husule gelir. Tohum nasır adı verilen ansır çeşidi ise, ekseri topuğun arka bölgesinde ve ayak yanlarında tohum gibi görülmektedir.
Bir önceki Cilt lekelerine bitkisel arbutin başlıklı konumuzda cilt lekeleri nasıl giderilir, cilt lekelerinden kurtulmak ve cilt lekelerine bitkisel çözüm hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: nasır, nasır çeşitleri, nasir turleri, çocuklarda iltihaplı nasır bitkisel tedavi, topukta iltihaplı nasır çeşitleri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.