->
Ancak bu sorunun görülmesindeki en önemli problem, solunum veya dolaşım sistemindeki bozukluktur.
Müteaddit sorunun sebep olduğu nefes darlığı, tıp dalında dispne adını almakta ve hastalık nefes alıp vermede zorlanma olarak tanımlanmaktadır.
Astım, bronşit, zatürre, kansızlık gibi problemlerin yanı sıra kalp yetersizliği, akciğer kanseri ve şişmanlık gibi hastalıklarda nefes darlığı yaşanmasına sebep olurlar. Ayrıca nefes darlığı bir hastalığın habercisi olabildiği gibi, uzun ve yorucu fiziksel aktiviteler sonrasında da ortaya çıkabilir. Nefes darlığ aslında bir hastalık değil, hastalıkların ulağıdır
Nefes darlığının tedavisi
Nefes darlığı tedavisi için öncelikle soruna sebep olan faktörler belirlenmeli ve tedavide ona göre şekillendirilmelidir. Nefes darlığı sebepleri muayene, EKG ve çeşitli testler sonucunda anlaşılmaktadır.
Nefes darlığı astım, bronşit ve zatürre gibi hastalıklardan kaynaklanıyorsa bronş gevşetici ilaçlarla tedavi uygulanır. Eğer ki kansızlık problemine bağlı nefes darlığı ise de kansızlık sorununu ortadan kaldıracak tedavilere yönelinir. Bunlar gibi diğer hastalıklarında ortadan kaldırılmasına yönelik tedavilerle nefes darlığı giderilmiş olur.
Nefes darlığı yaşıyorsanız sigaradan uzak durmanızda fayda var. Ayrıca ağır ve yağlı yemekler yerine daha hafif ve sebze ağırlıklı beslenmelisiniz.
Bir önceki Onikiparmak bağırsağı ülseri belirtileri başlıklı konumuzda onikiparmak bağırsağı ülseri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bronsit astim kanser, bende nefes darlığının belirtileri, nefes darlığı tedavisi, nefes vermede zorlanma, nefesin durup dururken kesilmesi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.