Nefes testiyle kanser tespiti

Nefes testiyle kanser tespiti

Dergide yer alan habere göre; ucuz bir test olan “Nefes Testi”; akciğer, meme, bağırsak veya prostat kanserini erken zamanda tespit edebilecek.
Pek çok insan kurtulacak
Bu önemli buluşla pek çok hayatın kurtulacağına inanan bilim adamları, altın nano parçacıklarla geliştirdikleri cihazın nanosensörler sayesinde 3-5 dakika alınan nefesle, akciğerden toplanan milyarca ufak bileşenlerdeki kimyasalları tespit edip, nefesten hastanın sağlıklı olup olmadığını ortaya çıkardığını söylüyor.
177 gönüllü hasta üzerinde yapılan tetkikler sonucunda nefes testinin; kimyasal bileşiklerinin kanser hücrelerini ele verdiği, aynı zamanda da kanserin yaşını, hangi cins ve hangi tip kanser olduğunu keşfedebildiği ortaya çıktı.
Kanserde erken teşhis için yeni bir cihaz geliştirdiklerini söyleyen bilim adamları geliştirilen bu yeni cihaz sayesinde kanser hücrelerinin vücutta yarattığı kimyasalları nefesten tespit edebileceklerini açıkladı.
Kanserde erken teşhis için adeta çığır açan bu çalışma The British Journal of Cancer adlı dergide yayımlandı

Ayrıca, uzmanlar testi en çok ailesinde tümör, kanser geçmişi olan insanların kullanabileceğini de ekliyor.

Tedavi daha kolay ve ucuz olacak
Kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu vurgulayan İngiltere Kanser Araştırma Merkezi’nden Dr. Lesley Walker, bu cihaz sayesinde tedavinin daha kolay ve ucuz olacağını vurguluyor.
Nefesiniz sağlıklı mı, sağlıksız mı?
İsrail Haifa Enstitüsü’nden Prof. Abraham Kutenai ise, yeni çalışmayla ilgili şunları söylüyor:
“Bu çalışma, elektronik bir burunla, sağlıklı nefes ile sağlıksız nefesi ayırt edebildiği gibi kanser tipleri içinde farklı nefesleri de ayırt edebiliyor. Eğer daha gelişmiş çalışmalarımızla sonuçları doğrulayabilirsek, bu yeni teknoloji erken teşhis için basit bir araç haline gelebilir.”
Bir önceki Kanser virüsü evlilik dışı ilişkiyle yayılıyor başlıklı konumuzda cinsel yolla bulaşan hastalıklar, rahim ağzı kanseri ve smear testi hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.