->
Böyle bir durumda nezlenin kısa sürede geçmesini sağlamak için ne yapmamız gerektiği konusunda bilgilenmemiz önemlidir. Peki nezle nasıl geçer? Nezlenin tedavisi nasıl yapılır?
Nezlenin tedavisi
Nezlenin girip gibi aşısı olmadığından dolayı kış soğukları geldiği zaman hemen hepimiz nezle riski altında oluruz ve bünyesi zayıf olan kişiler ise nezle olmaktan kaçamazlar. Bilhassa geceleri artan öksürük ciddi şikayetlere neden olduğundan dolayı nezlenin tedavisi en kısa sürede yapılmaz ise uykusuzluk problemleri husule gelecektir.
Erken evrelerde boğazda kaşıntı, hapşırık gibi belirtilerle kendini gösteren nezle hastalığının ilerleyen dönemlerinde bu şikayetlerine burun tıkanıklığı, burun akıntısı, balgamsız öksürük, hafif ateşlenme, iştahsızlık da eşlik etmektedir. Nezle uzun sürdüğü zaman günlük aktivitelerimizi etkileyecek boyuta ulaşabilir
Bir an evvel nezle tedavisi olmamız şart.
Hafif seyreden ve tehlikesiz bir hastalık olsa da yaşattığı semptomlar usandırıcı olabiliyor. Bu sebeple nezlenin tedavi yöntemlerine başvurmak bizi bu sorundan kurtaracaktır. Nezlenin geçmesi için bol bol su içilmesi gerekir. Ayrıca sulu gıdalar tüketmek ve vücudumuzda bol miktarda C vitamini almak gerekir.
Ateş yükselmesi durumunda ateş düşürücü bantlardan ya da ateş düşürücü ilaçlardan yardım alınabilir. Burun akıntısı ve tıkanıklığı için eczaneden burun bantları ve spreyler alabilirsiniz. Bol bol vitamin ve mineral bakımından zengin beslenmekte yarar var. Çünkü uzun süre nezle sinüzit, bronşit veya orta kulak iltihabına neden olabiliyor.
Bir önceki Nasır neden olur? başlıklı konumuzda nasırın nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: nezle nasıl tedavi edilir, nezle nedir nasıl tedavi edilir, nezle uykusuzluk, nezlenin evreleri, nezlenin geçmesi için ne yapmalı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.