->
İşte ramazanda ağız kokusu nasıl önlenir, uzman tavsiyeleri sizlerle.
Oruç tutarken ağız kokusu nasıl önlenir?
Uzman hekimler öncelikle ağızda diş eksikliği varsa bunun giderilmesini, diş eti rahatsızlığı çekenlerin bu yönde tedavi olmasını, boğazla ilgili yaşanan bir sağlık sorunları varsa bunların ortadan kaldırılmasını tavsiye ediyorlar.
Oruç zamanı beslenme düzenimiz tamamen değiştiği için, vücudumuzda bu değişikliğe ayak uydurmakta bir hayli zorlanmakta ve çeşitli sıkıntılar yaşamamıza neden olmaktadır. Hem ramazanda ağız kokusunun önlenmesi için, hem de ağız ve diş sağlığını korumak için uzmanlar bir takım hususlara dikkat etmemiz gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunuyorlar. Oruç zamanı hemen herkesin yakındığı en kötü durumlardan bir tanesi ise, sahur ve iftar arasındaki sürenin uzunluğundan dolayı aç kalınma süresinin artması nedeniyle husule gelen ağız kokusudur
Çünkü oruç zamanı ağız kokusunun ortaya çıkmasında en önemli faktör, ağız ve diş sağlığının bozuk olmasıdır. Bu nedenle ramazanda sık sık diş hekimlerine gidilmeli, sorunlar tedavi ettirilip, ağız ve diş sağlığının nasıl korunması gerektiği öğrenilmelidir.
Ayrıca oruçta ağız kokusunun giderilmesi için mide ve bağırsaklarda da bir problem varsa bunlarında tedavisi gerekiyor. Çünkü ağız ve diş sağlığında yaşanan sorunlar gibi, mide ve bağırsak hastalıkları da ağız kokusuna sebep oluyor.
Ramazan ayı boyunca ve sonrasında ağız sağlığını korumak için iftardan sonra gargara yapılmalı, diş ipi kullanılarak diş arasında kalan yiyecek artıkları temizlenmeli, şekerli yiyecekleri aşırı tüketmekten kaçınmalı ve hem sahur sonrasında hem de gün içinde dişleri fırçalamalı. Şekerli ve tatlandırıcılı diş macunlarında kaçınmak kaydıyla diş fırçalamak orucu bozmaz.
Bir önceki yazımız olan Diş röntgeni neden çekilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.