->
Bir çeşit engel grubuna giren otizm hastalığı toplumsal etkileşim ve iletişimde büyük derece bozukluk ve anormal gelişim olarak tıp literatüründe yer almış bir hastalıktır. Çocukların bu şekilde davranmalarının, sosyal çevreyle bağ kurmamalarının, kendilerine ayrı bir dünya yaratmış ve o dünyadan bizim dünyamıza bakan pencereleri de kapatmış olmaları bu çocukları Otistik yapmaktadır. Bu hastalık beyin sistemindeki fizyolojik fonksiyonların ve kimyasal dengenin bozulmasıyla ekseri üç yaşından önce oryaya çıkan gelişimsel bir bozukluktur.
Çocuklar neşeleri, canlılıkları, cana yakınlıkları ve bitmek bilmeyen enerjiye sahip olmaları ile tanınırlar ve bu özellikleri ile bir hayli sevimli olduklarından belki de onların bu kadar çok sevmemizin nedeni de budur. Çevresi ile apayrı bir bağ kuran, hayal ve oyun dünyaları ile kendine hayran bırakan çocuklar gibi dış dünyayla adeta ilişkisini koparmış, kendi içine kapanmış, etrafında olup bitenlere ilgisiz kalmış çocuklarda bulunmaktadır
Peki otizm nasıl anlaşılır? Çocuğumun otistik olup olmadığını nasıl anlarım? İşte bu sorularının cevabını otizm belirtileri hakkında bilgi edinerek çocuğunuzu gözlemleyip anlayabilirsiniz.
Otizm belirtileri
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: otistik nedir, otistik bebek belirtileri, 8 yaşındaki çocuğumun otistik olduğunu nasıl anlarım, cocugun otistik olmadigini nasil anlariz, otizm nedir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.