->
Panik kelimesine tıbbi bir bakış açısından baktığımızda ise paniğin ciddi bir hastalık ya da psikolojik bozukluk olduğu anlaşılır. Fakat korku hissi çoğalıp paniğe dönüşürse kişiler kontrollerini kaybeder ve rasyonal ve mantıklı şekilde hareket edemez.
Gündelik hayatta bir çok durum ile bağlantılı olarak panik kelimesi kullanılır elbette. Bu yazımızda panik ile merak ettiğiniz herşeyi bulabilirsiniz…
Tehlike ya da tehdit oluşturan bir durumdan korkmak gayet doğaldır ve hatta faydalıdır, çünkü bu durumlarda insanlar tehlikeden uzak durarlar ve korku hissi bize riskli bir durumda koruma sağlar. Kimi durumlarda paniğe kapılmış olan kişinin yanındaki kişilere de panik „bulaşır“ ve toplu panik meydana gelir.
Paniğe kapılan kişilerde ölüm korkusu, çarpıntı, tutukluk, baş dönmesi, terleme, mide bulantısı, titreme ve nefes darlığı gibi belirtilere rastlamak mümkün.
Panik yapan kişiler durumlardan kaçma ihtiyaci duyarlar
Çünkü paniğe yol açabilecek durumlarda kontrollerini kaybetmekten korkarlar. Kontrollerini kaybettiklerinde kendi hayatlarından ve akıllarından endişe ederler.
Panik bir hastalık sonucunda da meydana gelebilir. Hastalık kişinin hayatı ile ilgili hiç bir tehlike içermediği halde kişi uygunsuz ve abartılı şekilde tepki verirse paniğe kapılmış olur.
Yersiz korkular ve endişeler paniğe kapılmanın en yaygın nedenleri arasındadır.
Bir önceki yazımız olan Histeri Nedir? Histeri Hakkında Herşey başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: panikleme nedenleri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.