->
Pankreas kanseri kimlerde olur?
Midenin arka bölümünde yer alan ve yaklaşık 20 cm uzunluğa sahip olan pankreas, hem sindirim işlevi görmekte hem de şekeri düşürmeye yarayan insülini ve şeker düzeyinin artmasını sağlayan glukagon hormonunu salgılamaktadır. Pankreas kanseri gibi pek çok kanser çeşidine karşı yakalanma riski yüksek olan bireyler, eğer bu riskin farkına varıp rutin kontroller yaptırırlarsa hem kansere yakalanma ihtimallerini azaltırlar hem de yakalandıklarında bu durumdan erken haberdar olurlar. Pankreas kanserine yakalanma riski yüksek olanlar ise uzmanlarca şöyle açıklanmaktadır.
Kanser hastalıklarının her birinin kendine özgü ortaya çıkma sebepleri bulunmakta olduğu gibi, kanser hastalıklarına bazılarının yakalanma riski oldukça yüksektir. Pankreasta kötü huylu tümörler meydana gelirse bu organ işlevini göremez hale gelir.
Pankreas kanserine yakalanma olasılığı en yüksek olan kişiler, daha önce ailesinde pankreas kanserine yakalanmış bir hastası olan kişilerdir
Çünkü pankreas kanserinde de pek çok hastalıkta olduğu gibi genetik yatkınlık söz konusudur. Genetik yatkınlığın yanı sıra, şeker hastaları ve sigara kullananlarda risk grubu arasındadır.
Pankreas kanseri riski taşıyanlar aynı zamanda yaşı 60′ı geçenler, alkol kullananlar, uzun süre radyasyona maruz kalanlar, kronik pankreas iltihabı olanlar ve aşırı bir şekilde yağlı gıda tüketimi yapanlardır.
Bir önceki Kanseri önleyen bitkiler başlıklı konumuzda kansere iyi gelen bitkiler nelerdir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: pankreas kanseri butun organlara sicrarsa ne olur, pankreas kanseri yaraları, pankreas kanseri yas siniri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.