->
Parkinson hastalığının tedavisi
Ekseri orta ve ileri yaş grubunda meydana gelen parkinson hastalığının tedavisi için çeşitli metotlar kullanılmakta ve bu metotların başında da ilaç tedavisi gelmektedir. İlaç tedavisiyle birlikte kombine olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi de sürdürülür. Bu durum ise fark edildiği zaman parkinson hastalığının tedavisini olumsuz etkiler. Titrelemi felç hastalığı olarak da tabir edilen parkinson hastalığı yavaş ve sinsi bir şekilde seyir etmekte olduğundan varlığından geç haberdar olunmasına yol açmaktadır.
Bir sinir sistemi hastalığı olan parkinson, beyindeki dopamin salgılamakla görevli olan hücrelerde harabiyet olması sebebiyle husule gelen bir sorun olduğu bilinmekte ancak dopamin salgılayan hücrelerin neden hasar aldığı bilinmemektedir
Gerek görülürse parkinson hastalığı ameliyat ile tedavi edilir.
Ellerde titreme, kas ve eklemlerde oluşan sertlik, hareketlerde yavaşlama, yürüyüş bozuklukları, donma, mırıldanma tarzı konuşma, öne eğik duruş pozisyonu gibi belirtileri bulunan parkinson hastalığı yaşam kalitesini ve fonksiyonelliği bozduğu için özellikle de fizik tedavi ve rehabilitasyonun önemi büyüktür. Fizik tedavi ve rehabilitasyon sonra kaybedilen fonksiyonlar ve yaşam kalitesi hastaya geri kazandırılmaktadır.
Bir önceki Doğal ağrı kesiciler nelerdir? başlıklı konumuzda ağrı kesici bitkiler ve ağrı kesici özelliği olan bitkiler hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: mırıldanmayı önlemek için bitkisel tedavi, parkinson hastaliginin ilaci ciktimi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.